Schneider Electric deltok som utstiller og bidragsyter på Energismarte Bygg konferansen 2023. Budskapet til konferansen var helt tydelig. - Vi kan ikke vente mer. Norge trenger tydelige, forpliktende forskrifter og forutsigbare incentiver for å kunne øke energikuttene innen 2030 for å unngå et kraftig energiunderskudd. Og tverrfaglig samarbeid er nødvendig for å gi best mulig resultat, uttaler Nariman Fakhraee, VP Digital Energy i Schneider Electric Norge.

Nariman Fakhraee, VP Digital Energy i Schneider Electric Norge.[/caption]

- Veldig mange spennende innlegg på Energismarte Bygg 2023. Det er gøy å se at alle nå ser mulighetene i energieffektivisering. Alle er enige om at teknologien finnes. Og alle er enige om at det er tid for å handle! Vi skal spare opptil 20 terawattimer med elektrisk energi i eksisterende bygg og vi har kun 7 år på oss for å nå de målene. Så la oss jobbe sammen for å nå de målene, uttaler Nariman Fakhraee.

Nariman Fakhraee, sammen med Jill Klausen (COO i installatørbedriften JM Hansen i Tromsø) satt i juryen som erklærte Jæren Hotell vinner av Energismarte Bygg 2022.

Gjennom en fullstendig renovering av hotellet oppnådde hotellet imponerende 50,4 % kutt på sitt energiforbruk.

På standen til Schneider Electric kunne man få tips og veiledning om digital klargjøring av bygg for å takle energikrisen med topp energieffektivisering. Flere viste interesse for SpaceLogic Insight-Sensor, en avansert seks-i-ett, takmontert rom- og sonesensor for blant annet persontelling i sanntid, med anonym persontellingsteknologi. Sensorens direkte integrasjon i EcoStruxure Building Operation løsningen muliggjør rask responstid, uten ekstra design-, konfigurasjons- eller idriftsettelseskostnader.