– Løsningen mot istappdannelse som er montert og blant annet testet ut på Rjukan skole, har fått bukt med istappdannelse vinterstid, sier daglig leder Ole Harald N Filtvedt og markedssjef Lars Ruud i Varmecomfort AS.

Driftslederen ved Rjukan videregående skole kan fortelle at skolen har hatt store problemer med farlige istapper.

– Etter at vi byttet ut eksisterende varmekabel til varmebrett, er vi nå kvitt istapp problemet.

Dette er et spesialtilpasset produkt, utviklet for områder på bygg og fasader der istapper lett kan oppstå.

– Våre spesialutviklede brett, som monteres på utsiden av takrenna, er et effektivt virkemiddel for å forebygge istappdannelse i takrenner og snøopphopning på tak, sier Filtvedt og Ruud. De kan fortelle at brettene monteres enkelt med FLXCUT varmekabel med 20, 30 og 40W pr. meter, der anbefalt effekt i takrenna er 40w. FLXCUT varmekabel er en klippbar ohmsk kabel, med «innebygget» kaldende.

Estetisk og vakkert utseende

Ifølge Varmecomfort AS er Icecon Varmebrett markedets mest effektive metode for å få bukt med istapper. Her slipper man varmekabel i takrenne slik at regnvann kan renne fritt ned i avløpet.

– Varmekabelen forhindrer at istapper oppstår og løsningen beskytter varmekabelen mot vær og vind, som igjen fører til lenger levetid på varmekabelen, sier Filtvedt og Ruud. De legger til at varmekabelen med takrenneskinne har et estetisk og vakkert utseende, som passer inn i en hvilken som helst takrennekonstruksjon.

- Vår smarte løsning som hindrer istappdannelse er nå godkjent av Riksantikvaren til bruk på verneverdige hus.

Med Icecon Varmebrett flytter vi varmekabelen ut i en spesialutformet aluminiumsprofil, som er festet i takrennens ytterside.

– Varmekabelen legges i et eget spor og er dermed beskyttet mot skadelige elementer, som UV-stråling og kraftige vindkast. Hovedfunksjonen til varmebrettet er å angripe istapper før de oppstår på takrennens ytterkant. En annen fordel er at varme ledes videre inn i selve takrennen og fører til hurtigere snøsmelting, sier Filtvedt og Ruud.

Jevn varmefordeling

En generell utfordring med varmekabel i takrenne er at snø kan pakke seg over varmekabelen.

– Da kan det oppstå ishule rundt kabelen slik at istapper vil danne seg fortløpende. Bruker man kabel i renne og grad/stokkbrett, får man en optimal bekjempelse av istappdannelse og oppsamling av snø.

– Brett på takkrenne vil derimot gi en jevn varmefordeling fra brett og inn i takrennen, sier Filtvedt og Ruud. De kan fortelle at Icecon varmekabel og varmebrett har vært en etterlengtet løsning for huseiere og borettslag.

– Her slipper de store kostnader med å leie inn liftselskaper til å fjerne istapper.

Enkel montasje

Det er enkelt å montere varmebrettet fordi montøren slipper løs varmekabel som må tres gjennom rennekroker.

– Brettene er 120 cm lange og hektes på i takrennens vulst og der kabelen klipses inn i brettet. Når montasjen er ferdig og komplett utført, kan du gå en mer sikker vinter i møte, sier Filtvedt og Ruud til slutt.