- Vi bruker KNX fra Intesis i BACnet-gatewayene på alle våre anlegg der det er krav om BACnet som protokoll opp mot SD-anlegget. Dette har vi gjort de siste årene. Men nå har vi fått agenturet i Norge på dette produktet fra HMS Corporate i Halmstad i Sverige, forteller Harald Haugen i Instell.

Haugen presiserer at HMS er et stort internasjonalt selskap, og at Instell har fått til en avtale med å ha agenturet i Norge, er spesielt hyggelig for Instell.

- Med DALI2/BACnet-gateway fra Intesis samt Theben sine DALI2 har vi nå også mulighet til å levere lysstyringsmuligheter via BACnet der det er ønske om dette også, sier han.

Intesis ble grunnlagt i 2000 og er i dag ledende innen innovative gateways for byggautomasjonsmarkedet.


De tilbyr protokolloversettere (gateways) mellom kjente protokoller som KNX, BACnet, Modbus, M-Bus, DALI og ASCII.

- Dette gjør at man på en enkel måte kan integrere et KNX-anlegg mot et SD-anlegg via for eksempel BACnet, sier Haugen.

Han forklarer at alle produktene konfigurer med et felles software «Intesis-MAPS». Intesis MAPS gir en enkel og konsistent måte å programmere alle enhetene, uavhengig av protokollen de bruker.

- Bare start MAPS, velg malen for gatewayen din, og du er klar, kommenterer han.

Intesis MAPS tilbyr enhetsmaler for å importere data automatisk, den støtter konverteringer som skalering og forskyvning for å endre dataene til dine behov, og det muliggjør også avansert diagnostikk og feilsøking.

De har også «varmepumpe grensesnitt» (AC interface) mot DAIKIN, Fujitsu, Haier, Hisense, Hitatchi, LG, Midea, Mitsubishi Electric, Panasonic, Samsung og Toshiba.

- Dette gjør at man på nærings- og boligprosjekter kan integrere varmepumper/kjølenheter mot KNX-anlegget.

- Intesis integrasjonsløsninger er utviklet for integratorer. Produktene er robuste, pålitelige og enkle å sette opp, og som da reduserer igangkjøringstid, legger Harald Haugen til, til slutt.