Med omfattende kompetanse innen forretningsutvikling, strategisk og finansiell planlegging, innovasjonsprosesser, digitalisering, risikovurderinger, tverrfaglige prosjekter, kunderelasjoner og kontraktsforhandlinger, har Wiley gjennomført komplekse og utfordrende prosjekter innen energisektoren, skriver selskapet i en pressemelding.  

Bærekraftige løsninger for kunder og samfunn 
–Jeg gleder meg til å utforske nye teknologier og trender i energimarkedet, og bruke kompetansen og kunnskapen min til å skape innovative og bærekraftige løsninger som kommer både våre kunder og samfunnet til gode, sier Nina Merethe Wiley. 

– Vi har nå vunnet store nye energiprosjekter, noe som gir oss fantastiske muligheter til å la Energi vokse og bli mer synlig på det norske markedet.  Jeg er overbevist om at Ninas lidenskap for energibransjen og erfaringen hennes fra Bygg vil være ekstremt verdifull for å oppfylle denne ambisjonen, samt styrke samarbeidet på tvers av våre geografiske områder, sier Ole-Petter Thunes, administrerende direktør i Rambøll Norge.    

Skal vokse i Norge 
I et tradisjonelt offshorefokusert energimarked ser den nye lederen store muligheter, ikke minst innen energiintensiv industri og energiinfrastruktur. Nylig vant Rambøll flere store rammeavtaler med Statnett. 
–Dette gir oss store muligheter, og vi er i gang med å bygge opp organisasjonen vår innen energi, og har allerede startet rekruttering til en rekke spennende stillinger. Vi har en tydelig vekstambisjon og regner med å doble antall ansatte på energiområdet i Norge i løpet av kort tid, sier Wiley og understreker hvor viktig det er å få tak i de flinkeste menneskene. 

Ta vare på kompetansen fra olje og gass 
–Norge har utrolig mye kompetanse innenfor olje- og gassnæringen som vi må ta vare på og bruke videre, for det er ikke noe annet energisegment eller markedssegment som har hatt den samme teknologiske utviklingen. I Rambøll har vi bestemt oss for å ikke lenger jobbe med nye prosjekter innen olje og gass, men energi er et utrolig bredt spekter, og omfatter alt fra vind, bioenergi, karbonfangst og lagring, til hydrogen. Kompetansen fra olje og gass er unik, så derfor er det veldig viktig at vi får tak i de gode hodene fra den bransjen som til å bidra inn i den grønne omstillingen.  

Internasjonalt miljø 
Med mer enn 17 000 ansatte globalt, vil det norske miljøet for energi i Rambøll være tett koblet til kolleger over hele verden. Wiley kan love nye kolleger spennende muligheter fremover. 
–Vi skal være ledende innen det grønne skiftet, så jeg ønsker å få med oss flinke mennesker, også dem som har vært skeptiske til fremtiden innen olje og gass, til å se nye muligheter i energisektoren. Vi har kollegaer i Oslo, Stavanger, Vestfold, Drammen og Trondheim, men jobber like mye med kolleger i København, London eller andre steder rundt om i verden.  

Erfaring fra fornybar og offshore 
Nina Merethe Wiley har selv en utdannelse innen konstruksjonsteknikk fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og University of California i USA. Etter å ha fullført studiene har Nina gjort en imponerende karriere, med mer enn 20 års erfaring innen ingeniør- og konsulentbransjen. På CV’en står blant annet Skidmore, Owings & Merrill, Dr.techn.Olav Olsen og DNV.