Steinar Åril (37).

Skal ta grep i forretningsutvikling

Steinar Åril til LOS:

0

Satsingen på innovasjon og næringsutvikling er tett knyttet til selskapets spissing av arbeidet i privat og bedriftsmarkedet.

Kjernevirksomheten er strømprodukter tilpasset kundenes behov. Selskapets egne kraftforvaltere minimerer kundenes risiko ved å analysere råvarebørsene og de gjeldene strømprisene.  

Åril har lang erfaring som partner og rådgiver innen energisektoren gjennom det nordiske konsulentselskapet Quartz+Co.

– Vi er heldige som har fått Steinar ombord. Energibransjen er i rask endring og derfor er fokus på utvikling, innovasjon og effektivitet viktigere enn noen gang. Kompetansen Steinar har opparbeidet seg over flere år gjør meg trygg på at han vil styrke LOS som kundens foretrukne energipartner, sier Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS.

De siste frem årene har Åril arbeidet i Quartz+Co, et ledende nordisk konsulentselskap. Som partner og konsulent jobbet han spesielt med problemstillinger knyttet til strategi og forretnings-utvikling, organisasjonsutvikling og endringsprosesser innen energisektoren i Norge og Norden.

Selv peker Steinar Åril på vekstambisjonene til LOS, og et energimarked i endring som de to viktigste årsakene til at han valgte LOS.

– I kraftbransjen skjer det nå en prosess hvor kunden i større grad overtar makten. For kraftselskapene blir det dermed enda viktigere å utvikle gode løsninger og tjenester tilpasset kundenes behov og etterspørsel. Jeg mener at LOS er svært godt posisjonert for fremtiden, og har startet på en reise jeg gleder meg til å være en del av, sier Åril.

Steinar Åril har en bachelorgrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI og en mastergrad i ledelse fra University of Surrey i Storbritannia. Før stillingen i Quartz+Co, jobbet Åril i Innovation AS.

Hovedkontoret til LOS ligger i Kristiansand med regionkontorer i Arendal og Lysaker utenfor Oslo.

LOS tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti til både privat- og bedriftsmarkedet.

Selskapet er et heleid datterselskap av Agder Energi AS, og omsatte for 3,9 milliarder kroner i 2013.