Adm.dir. LOS, Geir Tønnesland, prosjektleder Q42: Billy Øksendal, dir. privatmarked LOS, Margit Unander.

Smarte løsninger i moderne leiligheter

Kristiansand:

0

For eierne av leilighetene blir det en basispakke av smarte løsninger, og så blir det opp til hver enkelt leilighet å eventuelt utvide denne.

Partene setter seg nå ned for å definere hva som blir integrert i basispakken, men trolig vil den bestå av effektive løsninger knyttet til trygghet, brann, energistyring og strøm.

Løsninger knyttet til velferd og komfort defineres trolig inn under tillegg i tjenestemenyen.

– For oss ble det tidlig klart at disse boligene skulle ligge helt i front teknologisk og ha integrerte og fremtidsrettede tjenester. Med dette samarbeidet møter vi morgendagen, samtidig som vi tilfredsstiller kravene dagens voksne har til sikkerhet, komfort og energistyring, sier Billy Øksendal, prosjektleder for Q42.

Uavhengig av kompleksitet i smarthusløsningen vil alt bli styrt fra en enkel kontrollenhet i hver leilighet. Denne kommuniserer med alle løsningene som kobles opp i boligen, og vil være eksternt kommuniserbar gjennom en nettbasert serverportal.

– For LOS sin del er dette bygget bare en begynnelse for det som vil bli en standard om få år. Forbrukernes ønsker og behov, den teknologiske utviklingen og industriens modenhet møtes i de integrerte løsningene i Q42. Vi ser virkelig frem til å utvikle gode praktiske løsninger som kan gjøre folks hverdag bedre, sier Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS AS.

Utviklingsavtalen omfatter i første omgang leilighetene i bygningskomplekset. Løsninger knyttet til næringsarealene vil bli vurdert fortløpende ut fra behov og interesse.

Q 42 består av 71 selveierleiligheter:   2 – 4 roms leiligheter  beliggende høyt og fritt fra 3.- 6. etasje med store balkonger og tilgang til en stor takhage.  Salget startet i september 2013, og bygget ferdigstilles to år etter at bygging er igangsatt.

Et nytt bokonsept for voksne hvor det legges til rette for en trygg og aktiv livsstil; rik på muligheter for fellesskap og sosialisering når man ønsker det. Samtidig som du kan nyte privatlivets fred når det passer deg i din egen leilighet.

Bildet under: Leiligheter i Q42.

Prosjektleder i BRG, Arne Bjørseth Nilsen gir en liten statusrapport om byggingen av Q42 så langt. Se video nedenfor: