Vinnerteamet består av Meeri Helminen, Tyyra Linko, Wilhelm Ehrnrooth og Lari Hokkanen.

Finske studenter best på idé om byggefornyelse

NCC-konkurranse:

0

Det var en gruppe studenter fra University of Helsinki stakk av med seieren og premien på 25 000 kroner i NCCs konkurranse i Sustainergies Cup.

– Å samarbeide med studentene har gitt oss mange nye tanker og ideer om hvordan vi kan utnytte mulighetene våre byggeplasser har i interaksjonen med lokalsamfunnet, sier Christina Lindbäck, Miljøsjef i NCC.

Vinnerbidraget fokuserer på å skape et lokalt engasjement gjennom moderne og kreativ kommunikasjon, og legger til rette for dialog på byggeplassen. Et sterkt konsept som førte til seier med følgende begrunnelse fra juryen:

“Vinneren av Sustainergies Cup 2014 vil forvandle den tradisjonelle byggeplassen. Forslaget konkretiserer hva NCC kaller “Skaperevne”, og kan bidra til å skape både reelle og digitale samfunn. Konseptet er gjennomarbeidet og skaper ikke bare verdi under selve byggeprosessen, men også når prosjektet er ferdigstilt. Ideene som er lagt frem vil bygge positive relasjoner med mennesker i det berørte området”.

Vinnerbidraget inneholder gjennomtenkte forslag om økt offentlig dialog gjennom sosiale medier, og forslag til kreativ bruk av moderne gatekunst og lokale gjenvinningsstasjoner.

– Hvordan skal NCC jobbe videre med vinnerbidraget?

– En liten arbeidsgruppe skal jobbe videre med dette. Vi skal gjøre forslagene kjente i hele organisasjonen og se hvordan vi kan begynne med små endringer. Målet er å gjøre våre byggeplasser mer interessante for nærområdet, sier Lindbäck.