Brenneriveien i Oslo, rampete gate full av kreativitet.

Satser stort i denne rampete gaten

Milliarder fra eiendomsselskaper:

0

Kulturdepartementet, ved Kulturminister, Thorhild Widvey, kom med en forespørsel til Anthon B Nilsen Eiendom. Ønsket var at eiendomsutvikleren skulle legge til rette for en totimers presentasjon av arbeidet i området Brenneriveien. Det ble visning for kulturministeren i februar 2015.

Brenneriveiens særpreg, med kulturmarked på søndager og urban gatekunst er viktig å bevare. Dette er byens sjel som har vokst frem over år, en unik ressurs som inspirerer til kreative tanker og utvikling blant alle kultur- og kulturnæringsaktørene i området, sier viseadministrerende direktør Knut Halvor Hansen i Anthon B Nilsen Eiendom til Finansavisen i dagene etter omvisningen.

Anthon B Nilsen Eiendom og Aspelin Ramm skal satse milliarder for at hundrevis av kreative sjeler får mulighet til å skape business og stå på egne bein i et rufsete område av Oslo.

Selskapet han leder har investert et sted mellom én og halvannen milliard kroner i nærområdet Kulturkirken Jacob til Kunsthøyskolen, med Vulkan som den største kostnadsdriveren. Aspelin Ramm har investert mellom 1,2 og 1,65 milliarder kroner.

Målet er å bygge en attraktiv destinasjon med sterke miljøer at de beste kulturnæringsbedriftene ser verdiene i dette miljøet, blant annet på jakten etter de beste hodene, og dermed etablerer seg her.

Feilene som mange andre gjør ved å bygge så forfinet at de fleste blir presset ut og jakter på rimeligere løsninger skal ikke blki gjort her. Dermed så bygges det en blanding av rimelige og dyre lokaler, for å kunne tilfredsstille så mange som mulig.

Anthon B Nilsen Eiendom overtok lokalet i Brenneriveien 5 i 2009, det som blir kalt den litt rampete gaten. 

Programmet med kulturministeren besto av en 20 minutters befaring i området, kulturelle innslag fra musikere og skuespillere, samt ulike presentasjoner av de involverte aktørene som har gjort området til det det er i dag.