Maurizio Mariani.

Vil stille krav til bærekraft i energi- bygg- og anlegg

Han skal overfør verdiskapning fra telekombransjen til bygg og anlegg. Maurizio Mariani (italiensk, 51 år) har nettopp startet i Schneider Electric Norge som Marketing Manager for Field Services.

0

Mariani har lang og bred erfaring fra ledende selskaper innen energi- og telekombransjen. Han begynte sin karriere i ABB og har hatt ulike roller relatert til produktutvikling i både Europa og Norden.

Han har siden 1999 vært bosatt i Norge og har jobbet for norske Opera Software, TANDBERG (videokonferanser) og amerikanske Cisco, hvor han har vært Marketing Manager og produktsjef med globalt ansvar.

Maurizio Mariani er utdannet dataingeniør fra det tekniske universitetet Politecnico i Milano og har i tillegg en MBA (Master in Business Administration) fra Handelshøyskolen BI i Oslo.

-I telekombransjen utgjør services den største delen av verdiskapingen. Krav til bærekraft, energi- og driftseffektivisering vil påvirke tjenestetilbudet også i tradisjonelle sektorer som industri-, energi- samt bygg og anleggsbransjen. Jeg gleder meg til å bidra til denne spennende utviklingen i Schneider Electric, sier Mariani som begynte 2. februar 2015.