Illustrajonsfoto. Foto: Entra

Ett av verdens grønneste kontorbygg er norsk

Powerhouse Kjørbo i Sandvika var i går kveld nominert til prisen for «Beste innovative grønne bygning» på verdens største eiendomsmesse MIPIM. Messen samler utbyggere, arkitekter, byutviklere, investorer og andre sentrale eiendomsaktører fra hele verden.

0

«One Central Park» fra Australia ble vinneren av miljøutmerkelsen.

– Vi er stolte av at Powerhouse Kjørbo var nominert til en så prestisjetung utmerkelse og var med helt til siste slutt i den tette konkurransen. Med BREEAM NOR-sertifiseringen «Outstanding» og et energiregnskap som går i pluss i løpet av byggets levetid, er Powerhouse Kjørbo å regne blant de mest miljøvennlige kontorbyggene i verden, sier konstituert assisterende administrerende direktør Arve Regland i Entra ASA.

– Powerhouse-samarbeidet er et godt eksempel på hva vi kan få til når næringslivet går sammen om et felles prosjekt, sier Regland.

Entra har utviklet Powerhouse i samarbeid med Skanska, Snøhetta, Hydro, Sapa, Asplan Viak og miljøstiftelsen ZERO.

I nominasjonen skriver MIPIM-sekretariatet følgende om Powerhouse Kjørbo:
“Powerhouse Kjørbo er en komplett rehabilitering av to kontorbygninger fra 1980. Ved å optimere og kombinere kjent teknologi på nye måter, vil Powerhouse Kjørbo produsere mer energi enn bygget bruker over hele livsløpet.

Powerhouse Kjørbo er det første rehabiliteringsprosjektet i Norge som er sertifisert som BREEAM-NOR Outstanding, og er regnet blant de mest miljøvennlige kontorbyggene i verden.”

Vinnerne ble kåret  12. mars i Cannes i Frankrike, som en del av verdens største eiendomsmesse MIPIM.