Styrer lys, varme, air-condition, persienner og porttelefoner.

Slik fungerer smart hjemmeautomasjon

Intelligent hjem:

0

free@home fra ABB styrer lys, varme, air-condition, persienner og porttelefoner fra elegante betjeningspaneler eller trådløst via smarttelefon eller nettbrett.

Nyheten free@home forvandler huset eller leiligheten til et intelligent hjem. Systemet leveres med Impressivo installasjonsprodukter i designerkvalitet, som inkluderer dimmere og bevegelsesdetektorer. Værstasjon kan også integreres, forteller ABB i en pressemelding.

– Med free@home lanserer vi en fremtidsrettet, fleksibel og intuitiv løsning for hjemmeautomasjon som gir brukerne økt komfort, sikkerhet og energieffektivitet i både boliger og fritidsboliger, sier Ronny Micaelsen, leder for lavspenningsprodukter i ABB.

Foruten trådløs styring via en brukervennlig app for smarttelefon og nettbrett, kan free@home sette opp tidsprogrammer for lys, varme og persienner individuelt for ulike deler av boligen eller fritidsboligen. Og om ønskelig kan en sentral bryter ved utgangsdøren benyttes til å skru av alle lysene når man går ut. Med app-en kan du kontrollere alle funksjonene når du er på farten.

Når ingen er hjemme eller fritidsboligen er tom kan free@home simulere tilstedeværelse, med tidsavhengig aktivering av lys og solavskjerming. Å ja, du kan også ringe hytta varm via mobilnettet med sikker oppkobling.

free@home kan også kombineres med porttelefonsystemet Welcome fra ABB. Da kan du sette opp velkomst-scenario, for eksempel at lyset kommer på i trappen. Utendørs porttelefonkamera kan også ta bilder av besøkende, slik at man se hvem som har ringt på døren på smarttelefonen eller nettbrettet.