Karoline Aasgaard, Marcom Manager i Schneider Electric Norge.

Knallsuksess for Energy-University

120 000 på kurs:

0

– I fjor promoterte vi Schneider Electric Energy University mer aktivt i Norge fordi vi vet det ligger et behov for opplæring, både i elektrobransjen og i tilknyttede sektorer som bygg- og anlegg, industri, energi og datasentre. Mottakelsen er overveldende med over 300 gjennomførte kurs, sier Karoline Aasgaard, Marcom Manager i Schneider Electric Norge.

I 2014 vant Energy University fire ulike priser, blant annet Sustainable Energy Europe Award, utdelt av den Europeiske Kommisjonen under EU Sustainable Energy Week 2014.

– Schneider Electric har et stort ansvar som energispesialist. Vi fokuserer på kompetansedeling i alle våre aktiviteter. Nettkursene skal være gratis og fokuserer på generell teori og veiledning. De er ikke begrenset til våre egne produkter og løsninger, sier Aasgaard.

Energy University tilbyr blant annet sertifiseringer som PEM (Professional Energy Manager) og DCCA (Data Center Certified Associate). Også disse har vært populære og økte med henholdsvis 29 og 149 prosent globalt i 2014.

– Energy University er i flere land blitt en nyttig kvalifikasjon man kan føre opp på egen CV, sier Aasgaard.

En markedsrapport, utarbeidet av Adapt Consulting for Norsk Teknologi, ble nylig presentert på IEE (Interessegruppen for Energieffektivisering) konferansen ”Energieffektivisering – Bransjens grønne gull”. Den viser at elektrobransjen må ta energiutfordringen på alvor og ruste seg opp med bedre kompetanse.

– Kompetanseheving både på det tekniske og det kommersielle er utslagsgivende for å kunne løse utfordringene vi står overfor. Det gjelder å skape løsninger på tvers av fag, interesse og kompetansenivå.

– Det ultimate målet for oss er å bruke energi på en smartere måte og forebygge driftsproblemer i tekniske anlegg og industriprosesser. Det er ingen tilfeldighet at akkurat energieffektvisering og datasentre er blant hovedtemaene på Schneider Electric Energy University, sier Aasgaard.

Schneider Electric Energy University er derfor fornøyde med en betydelig økning i antallet registrerte brukere og antall gjennomførte kurs.

– I Norge er antall gjennomførte kurs nesten tredoblet, mens det globalt har økt med 38 prosent i 2014. Noen av de mest populære modulene er organisert i omfattende kursserier som kan tas i trinn og gi dybdeinnsikt i et bestemt emne. Vårt mål for 2015 er å gjøre bredden så vel som fordypningsmulighetene enda mer kjent, slik at flere får muligheten til å tilegne seg verdifull kunnskap og eventuelt tjene opp kurspoeng, sier Karoline Aasgaard i Schneider Electric Norge.

DEL
Forrige artikkelSlik er et passivhus
Neste artikkelNy norsk klimabaffel