Munkedamsveien 62 i Oslo. Foto: Rom REiendom.

Går for BREEAM Execellent

Rom Eiendom

0

Fremtidens Bygg har snakket med prosjektsjef i Rom Eiendom, Sven Kruse-Jensen og miljørådgiver i Skanska og BREEAM AP i prosjektet, Ida Løvik. De forteller om noen av tiltakene som ble gjort for å oppnå denne klassifiseringen.

BREEAMs miljøkrav for bygningen påvirker valg av leverandører. Kravene legges ved i forespørselen som sendes ut til leverandørene. De må da vise til at de har kunnskap og kompetanse til å oppfylle miljøkravene.

– Det forenkler prosessen dersom leverandøren har erfaring fra andre BREEAM-prosjekter. Dersom de ikke har denne erfaringen kan vi hjelpe dem med å dokumentere det som trengs, forutsett at de har de leveransene vi etterspør, forklarer Løvik.

– Jeg opplever, både i dette prosjektet og andre, at mange leverandører etter hvert har blitt veldig flinke på å utarbeide dokumentasjon i henhold til BREEAM.

Byggenæringen har fått kritikk for dårlig kommunikasjon på tvers av aktørene i byggeprosjekter. Når det jobbes opp mot mål som BREEAM-sertifiseringer må det jobbes mot en streng retningslinje. Dette bidrar til at alle aktørene i større grad må ta bevisste valg. Produkter, løsninger og arkitektur skal ivareta kravene BREEAM NOR stiller.

– Disse kravene må derfor implementeres i prosjektet på lik linje med andre krav som stilles av byggherre, leietakere og andre involverte. BREEAM må være implementert i prosjektet på lik linje med andre krav, ikke bare noe man forholder seg til på siden av alt andre, sier Løvik til Fremtidensbygg.no. Les hele artikkelen ved å klikke på linken.