Sykkelentusiast hos Caverion, Thomas Ramos ved en sykkelpleiestasjon.

Avantor og Reodor Felgens selvbetjening

Caverion på laget:

0

Sykkelentusiast og forvaltningsdirektør i Avantor, Roy Frivoll, fikk ideen om en sykkelpleiestasjon i fjor vår. Frivoll kontaktet sin partner og med-sykkelentusiast i Caverion, Thomas Ramos, og spurte om dette var noe Caverion kunne bidra med å utvikle.

Medutvikler av sykkelpleiestasjonen og salgssjef i Caverion region Øst, Thomas Ramos, forteller at sykkelpleie er litt utenfor Caverions forretningsområder som en teknisk entreprenør for næringsmarkedet, industri og det offentlige.

– Men det passer likevel fint sammen med vår strategi! Teknisk vedlikehold av bygg og industrianlegg er ett av våre syv tjenesteområder, og med sykkelpleiestasjonen så ønsker vi å gjøre det enkelt for folk å vedlikeholde syklene sine, samtidig som det støtter opp om vår HMS-strategi med å tilrettelegge for å øke aktivitet i arbeidslivet, da stasjonene skal plasseres ut på kontorbygg, sier Ramos.

Kontorbygg i Oslo er først ut, der Avantor plasserer ut fem stasjoner innen 1. mai 2015. Nydalsveien 33 får to sykkelpleiestasjoner, og de øvrige skal plasseres på Nydalsveien 28 og Nydalen Allè 37. Plassering av den femte stasjonen er ikke bestemt.

Avantors forvaltningsdirektør Roy Frivoll, forteller at utviklingen av sykkelpleie er en del av Avantor sin strategi som miljøsertifisert bedrift.

– Også ønsker vi å sette fokus på Nydalen som en sykkeldestinasjon. Nydalen er lett tilgjengelig for alle, det er der øst møter vest, og sentrum møter marka, sier.

Selv om Avantor skal plassere ut sine stasjoner på kontorbygg i Nydalen, forsikrer Ramos at Caverion levere sykkelpleiestasjoner til hele landet.

– Vi er landsdekkende med tilstedeværelse på hele 50 steder i Norge, så alle som ønsker seg en sykkelpleiestasjon på kontorbygget kan få det.

Både Caverion og Avantor er med på sykle til jobben-aksjonen, og har lovet bort en sykkelpleiestasjon i premie til den bedriften som har flest antall deltagere i forhold til ansatte på avdelingsnivå. Premien inkluderer også montering fra Caverion.

Sykkepleiestasjonen, produseres i Norge på fabrikken Johansen & Co i Ski.

– Det er viktig for oss at produktet produseres i Norge, fordi produksjonen da er langt mer miljøvennlig enn å produsere i Kina og sende til Norge, avslutter Ramos.

Sykkelpleiestasjonen kan leveres med enten manuell eller elektrisk pumpe, verktøy, vann for å vaske sykkel og lys, slik at det kan gjøres i mørket.