Norsk Teknologis næringspolitiske direktør Tore Strandskog. Foto Norsk Teknologi

Klima og miljø seiler opp som toppsak

Norsk Teknologi:

0

-Dette er et viktig og tydelig signal til våre politikere. For regjeringen bør dette bety at klima og miljø nå helt klart må seile opp som en av de mest prioriterte sakene i årene som kommer, fastslo Norsk Teknologis næringspolitiske direktør Tore Strandskog i sin kommentar da det åttende klimabarometeret i rekken ble presentert på Filmens Hus i Oslo 7. mai, skriver www.norskteknologi.no. 

Norskteknologi.no skriver videre at selv om viljen til energieffektivisering er høy i befolkningen, er det noen økonomiske barrierer i veien, mente Strandskog. 85 prosent av respondentene sier de kunne tenke seg å gjennomføre mer omfattende tiltak enn det de selv har råd til. 

Men politikerne har også en jobb å gjøre, understreket Strandskog. Han påpekte at Norge er det eneste landet i EØS-området som fortsatt mangler et nasjonalt mål for energieffektivisering.

-I Sundvollen-erklæringen ble vi lovet et ambisiøst og kvantifisert mål. Vi venter fortsatt, sa han.

Les hele artikkelen på www.norskteknologi.no