Røde Kors’ fagansvarlig for Ferie for alle, Kristina Rickfelt, forteller at de helt avhengig av økonomisk støtte og hjelp fra frivillige, og oppfordrer enda flere bedrifter til å bidra. Fra venstre Jean Paul Mushosi, Christine Lefvre Johansen og Peter Wodell.

Caverion har gitt bort 100 ferieuker

Snart ferietid:

0

Gjennom Ferie for alle får familier med svak økonomi tilbud om en unik ferieopplevelse for hele familien. Oppholdene arrangeres i skoleferiene og tilrettelegges først og fremst på Røde Kors-sentrene, med hjelp fra Røde Kors-frivillige.

Peter Wodell fra Jessheim er servicetekniker på elektro og liker å hjelpe andre.

– Vi er avlastningsfamilie for barn som har det tøft hjemme så det er aldri stille i dørene hjemme hos oss. Det er viktig å bidra der man kan, og jeg synes det er fint at vi får muligheten til å bidra på Ferie for alle istedenfor at vi får julegaver av sjefen – vi har alt vi trenger fra før uansett!

Peters kollega fra Oslo, Jean Paul Mushosi er servicetekniker på kjøling, og nikker ivrig.

– Jeg hadde nok ikke funnet frem til akkurat Ferie for alle på egenhånd, og jeg synes det er utrolig viktig å få være med å gjøre en forskjell i livet til folk – jeg håper de blir fornøyd med det jeg kan tilby!

Det er første gangen både Peter og Jean Paul er med på Ferie for alle, men kollega og prosjektleder Christine Lefevre Johansen fra Halden kan kalle seg veteran da hun gjør seg klar for sitt tredje år på rad.

– Det er veldig morsomt å være med, det er for barna sin skyld at familien skal få et fint opphold sammen. Det er utrolig givende, du ser vennskap som blir til, og som frivillig bidrar du til dette med å stille opp, aktivisere og leke med barna.

Et økende antall barn i Norge vokser opp i familier med en inntekt under fattigdomsgrensen, og i fjor måtte Røde Kors gi avslag til en tredjedel av familiene som søkte på Ferie for alle for å skape gode ferieminner med sine nærmeste.

I år blir det 3500 deltagere rundt omkring i Norge.

Røde Kors’ fagansvarlig for Ferie for alle, Kristina Rickfelt, forteller at de helt avhengig av økonomisk støtte og hjelp fra frivillige, og oppfordrer enda flere bedrifter til å bidra.

– I tillegg er Ferie for alle en fin måte for folk å få kontakt med Røde Kors på lokalt nivå, og dermed en flott kanal for oss å rekruttere enda flere frivillige.

Frivillige trengs over hele landet, og derfor er Rickfelt glad for at Caverion er en stor bedrift med landsdekkende nærvær.

-Med tilstedeværelse på 50 steder kan Caverions medarbeidere bidra i hele Norge, så det er en veldig bra match for Røde Kors.

Peter håper han kan være med som frivillig flere ganger gjennom arbeidsgiveren.

– Det er fantastisk at Caverion legger til rette for dette. Hadde jeg skulle tatt en hel uke fri selv så hadde det kostet meg mye penger, så det er fint at Caverion støtter opp med penger til det her. De bruker jo mye penger for de dekker lønn for en uke hver for 20 medarbeidere.