Solcellepanel som monteres på fasaden på bygninger.

Solcellepaneler på hele fasaden

Ruukki:

0

Det finske selskapet Ruukki kompletterer sitt produktutvalg som utnytter solenergi med et nytt solcellepanel som monteres på fasaden på bygninger. Ruukki® solcellepanel produserer strøm til bygningen av sollyset og det kan monteres både på nye bygninger og bygninger som skal oppusses.

Solcellepanelene egner seg spesielt godt til bygninger innen detaljhandel og industri samt til lager- og logistikkbygg.

”Solcellepaneler i fasaden er et klart bevis på bedriftens miljøbevissthet. Solcellepanelene produserer en del av den strømmen som bygningen bruker. Bedrifter kan med god samvittighet utnytte bruken av solenergi i sitt ansikt utad, for eksempel ved å beregne det årlige strømforbruket til utstyr som blir erstattet med solenergi, konstaterer André Otnes, Business director fra Ruukki.

Solcellepanelene monteres med et montasjesystem utviklet av Ruukki. Ruukkis leveranser inkluderer også elektriske kabler og transformatorer.

”Solcellepaneler som er montert i full vegghøyde deler opp og gir rytme til lange og noen ganger kjedelige fasadeløsninger. Med lister blir sluttresultatet en flott fasade som demper kritikken”, konstaterer arkitekt Petteri Lautso fra Ruukki.

På en flate på 50 kvadratmeter oppnås en effekt på 8 kWh. En slik helhet krever 30 samleenheter. En slik investering koster cirka 15 000 euro.

Ruukkis produktutvalg omfatter også Liberta™ Solar fasadekassetter som produserer strøm av sollyset og som også fungerer som fasade på bygninger.