– Vi har gått utenfor komfortsonen vår. Alle hotellene våre kan ikke være så i forkant, men det gjør noe med holdningen vår, sier teknisk sjef Leif Høili i Scandic Hotels. Foto: Hilde Kari Nylund

Må forklare miljøprofil

Lerkendal:

0

Med mål om 50 kWh/m2år levert energi er det ikke noe å si på ambisjonene for det 21 etasjer høye hotellet som sto ferdig i august i fjor. Bygget holder energiklasse A, noe som betyr en tett og godt isolert bygningskropp. Et solfangeranlegg på 350 m2 dekker omtrent halve energibehovet til varmt forbruksvann. Men de høye ambisjonene har også krevd valg godt utenfor byggherrenes komfortsone.

– Vi måtte ta noen uvanlige beslutninger, fastslår Høili.

Ingen varmekabler

Blant annet finnes det ikke varmekabler på badegulvene. Selv om flisene på gulvet ikke er blant de glatteste og kaldeste, er det likevel følbar forskjell for gjestene.

– Det er viktig at de som jobber i resepsjonen forklarer hvorfor det er sånn, når gjester kommer og sier at det er kaldt på badegulvet. Dette er et miljøhus, og du må begynne der. Når gjestene blir informert om at de er med på å bidra ved at gulvet ikke er kjempevarmt, er det veldig få som klager, sier Høili. Han legger til at det er viktig å gi praktiske tips som å la baderomsdøra stå åpen for å få behagelig temperatur på badet.

Fritt for kjøling

Hotellet har heller ikke energikrevende kjøling.

– Vi har ingen aircondition som suser. Dette må vi visualisere. Så når gjestene trykker på displayet på rommet sitt og velger temperatur, får de beskjed på displayet at dette er aktivert, forteller Høili. Utvendig solskjerming og kjølig av bygget via ventilasjonen nattestid reduserer kjølebehovet. Hotellet har laget en brosjyre som forklarer hvordan bygget fungerer teknisk, og i resepsjonen er det en stor skjerm som viser energisparingen.

Miljøvennlig booking

Også selve bookingen av hotellet skjer på miljøvennlig vis. Desentrale ventilasjonsanlegg (to i hver etasje) gjør det mulig å spare energi ved å fylle hotellet etasje for etasje. Romstyringen er koblet til bookingsystemet, og ventilasjonsanleggene i en etasje starter automatisk når de første gjestene i etasjen har sjekket inn. Høili understreker at det må være klare planer for innsjekking. Selv når hotellet ikke er fullt, kan ikke gjestene velge fritt.

– Kommer det en gjest og vil ha rom i 21 etasje, må du si at dessverre, det kan du ikke få. Da må anlegget i 21 gå, og det bør det ikke gjøre når det er plass i en annen etasje med flere gjester, poengterer Høili.

Har flere hoteller i samme by

Ifølge Høili er det ikke mange gjester som klager, men det finnes alltid noen få gjester som ikke tar til takke med god informasjon.

– Så lenge du har andre hoteller i samme by, kan du si til gjesten at beklager, men da må du flytte, sier Høili.  Han mener det er viktig at noen tør å gå foran slik utbygger Arthur Buchardt har gjort med Scandic Lerkendal.

– Først når du viser at dette fungerer og du får lave driftskostnader, tør andre også.

Så langt ser hotellet ut til å innfri ambisjonene for energibruk; ifølge Høili ligger det an til 49 kWh/m2år for 2015.

Illustrasjonen under: Hotellet fylles etasje for etasje, med sjuende som utgangspunkt. Skjermbildet fra SD-anlegget gir rask oversikt over status. Illustrasjon: Scandic Hotels. Klikk på bildet for større format.