Byrådsleder Stian Berger Røsland, programleder i FutureBuilt Birgit Rusten og prosjektleder Stein Stoknes under mandagens prisutdeling i Oslo rådhus. Foto: Bymiljøetaten.

Oslos miljøpris 2015 for sine forbildeprosjekter

FutureBuilt:

0

Mandag ble Oslo miljøpris 2015 delt ut under årets Bymiljøkonferanse. FutureBuilt fikk hederlig omtale. Bondens marked vant prisen.

– Det er veldig inspirerende å få hederlig omtale. Vi er glade for at kommunen anerkjenner jobben vi gjør, og det er en honnør til alle som er med og realiserer forbildeprosjektene – utbyggere, entreprenører, arkitekter og kommunene, sier Birgit Rusten, programleder i FutureBuilt.

FutureBuilt får hederlig omtale for sin innsats med å sette fokus på og utvikle klimavennlige bygg og byområder gjennom forbildeprosjekter i Osloregionen. Osloregionen er Norges største byregion, med en forventet befolkningsvekst på 40 prosent de neste 30 årene.

Behovet for utvikling av infrastruktur, boliger og arbeidsplasser er derfor stort. FutureBuilt ble startet opp av kommunene vest i Osloregionen – Oslo, Bærum, Asker og Drammen – for å støtte opp om en klimavennlig byutvikling.

FutureBuilt får hederlig omtale for sin innsats med å utvikle klimavennlige bygg og byområder gjennom forbildeprosjekter i Osloregionen. FutureBuilt viser at klimanøytrale bygg og byområder kan kombineres med høy arkitektonisk kvalitet.

Prisen ble delt ut for første gang i 1998. Miljøprisen skal stimulere til nytenkning og innsats i miljøarbeidet i Oslo.

Juryen består av byrådsavdelingen for miljø og samferdsel, fjorårets vinner EVO elsykler, en representant for næringslivet og to representanter for miljøvernorganisasjoner.

Årets nominerte kandidater var Idun B. Leinaas, Norsk klimanettverk, Norges Astma- og Allergiforbund, Oslo: gis bort, byttes, ønskes, Grønne Jenter blogg, IntoFood, Det Grønne Hjørnet, NOAH – for dyrs rettigheter, Bondens marked Oslo, Matsentralen og FutureBuilt.

Hovedprisen er på 50.000 kroner. FutureBuilt fikk diplom og 10 000 kroner.