Knut Jonny Johansen: - Eierskiftet vil ikke gi noen endringer for kundene i første omgang.

Svenske WSP inn i Norge

Faveo-salg:

0

WSP har ca. 3200 ansatte i Sverige og 31 000 ansatte på verdensbasis. Oppkjøpet av Faveo Prosjektledelse er et steg i WSPs vekststrategi. I en pressemelding skriver de at dette vil gjøre selskapet til ledende på prosjektledelse og rådgivning innen bygg- og anleggsbransjen i Norden.

WSP har kontorer i samtlige verdensdeler med 500 kontorer i 39 land, 31 500 medarbeidere og hovedkontor i Torinto i Kanada. I Sverige er det 3200 medarbeidere.

-Gjennom å bli en del av WSP får vi nå internasjonal og organisatorisk styrke og vil kunne tilby både ansatte og kunder flere muligheter, sier Knut Jonny Johansen, administrerende direktør i Faveo Prosjektledelse.

-Vi opplever en økt etterspørsel etter profesjonell prosjektledelse i det norske markedet. Samtidig ser vi en konsolidering og globalisering i konsulentmarkedet, i form av oppkjøp og fusjoner. Norsk kompetanse knyttet til prosjektledelse er ettertraktet, sier Johansen.

-Overfor kundene våre er det viktig å presisere at eierskiftet ikke vil gi noen endringer i første omgang, sier Johansen.

Faveo har vokst de siste årene. Antall ansatte har økt betydelig etter at konsernet ble etablert i 2010. I 2014 omsatte konsernet for over en halv milliard kroner og åpnet tre nye kontorer.

Selskapet har 380 medarbeidere er fordelt på 16 kontorer i i Norge og Sverige. I Norge er det drøye 230 ansatte i Oslo, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Bodø, Tromsø, Sarpsborg og Notodden.

-Med Faveo Prosjektledelse får vi nå en plattform for strategisk og omfattende vekst i det norske markedet. Vi er veldig glad for å kunne ønske Faveo velkommen til WSP, sier Magnus Meyer, administrerende direktør i WSP i Norden.

Faveo har rundt 400 medarbeidere i Norge og Sverige, hvorav drøye 230 er ansatt i Faveo Prosjektledelse i Norge. Knut Jonny Johansen fortsetter som administrerende direktør i virksomheten, mens Magnus Meyer blir styreleder. Den svenske virksomheten i Faveo integreres med WSP i Sverige.