Innfelt: Hedvig Witsø, prosjektleder 2. prosjektering fra filmen Statsbygg har laget om bygging av Nasjonalmuseet. Montasje: ITBaktuelt.

Statsbygg med skreddersøm på høyt nivå

Nasjonalmuseet:

0

Dette er skreddersøm på høyeste nivå! skriver Statsbygg på sin hjemmeside.

I filmen om arbeidet med Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum forteller de om mål og utfordringer i prosjektet. Om at styrken til det nye nasjonalmuseet ligger i materialenes høye kvalitet og i de tekniske løsningene. Og om at de er stolte over å få være med og bygge et nytt signalbygg for Norge, skriver Statsbygg på sin hjemmeside. 

Det nye nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo er med sine 54.600 Nordens største kulturbyggeprosjekt.

Det nye nasjonalmuseet skal fremstå som et profilert kulturbygg og gi Norge en tydeligere internasjonal posisjon innen visuell kunst. Museet skal bli et viktig og vitalt møtested for publikum og kunsten.

Nasjonalmuseet gir Rådhusplassen en klar avgrensning mot vest. Museet vil binde det nye sentrumsområdet ute ved fjorden sammen med den eldre bykjernen.

Nasjonalmuseets bygg er tilpasset denne krevende urbane situasjonen. Det konkurrerer ikke med Rådhuset og viser respekt for de gamle stasjonsbygningene. Bygningen utstråler en ro og verdighet som står til Nasjonalmuseets samfunnsrolle.

DEL
Forrige artikkelNy manual klar i høst
Neste artikkelOBOS blir energiprodusent