Perforeringene vil kunne gi luft og lys og åpne for store grøntområder. Alle illustrasjoner: Luca Curci Architects.

Avansert boligkompleks foreslås av italiensk arkitektfirma

Vertical City:

0

Det italienske arkitektkontoret Luca Curci kommer opp med helt nye ideer for bygging av høyhus gjennom  det de kaller Vertical City. Dette er et prosjektforslag for en skyskraper som kan bygges ute på havbunnen.

Prosjektet skal ifølge arkitektkontoret kombinere bærekraft med befolkningstetthet, og det har som mål å bygge en nullenergi bygning.

De vil gjøre det motsatt av det som er vanlig ved utforming av moderne skyskrapere, nemlig kompakte bygninger, glatte og fremmedgjort fra omkringliggende miljø. I Vertical City bruks en åpen struktur, med store grønne områder på hvert nivå, naturlig lys og ventilasjon. Denne nye løsningen gir beboerne mulighetene for en sunnere livsstil, være nær naturelementene, og oppleve fellesskap og integrert samfunn.

Bygningens struktur er basert på en modulære prefabrikerte elementer som kan brukes både horisontalt og vertikalt.

Den enestående utformingen av byggeelementet danner en 3-D-nettverk som monteres i hver enkelt etasje.
Strukturen er omgitt av en membran av fotovoltaiske briller som gir strøm til hele bygningen og gjør den uavhengig av tilført energi.

Boligkomplekset er fullstendig perforert og lar luften sirkulere og lys slippe inn på hvert nivå. Her er det også romslige grøntområder vertikale hager. Slike grønne soner er spredt over hele tårnet.

Høyden på bygget er 750 meter, 180 etasjer og med et samlet volum på 3.750.000 kubikkmeter med et grønt område på over 200.000 kvadratmeter. Her skal det kunne bo opptil 25.000 mennesker som skal kunne benytte en stor hage på toppen av bygningen.
 

Boligkomplekset bygges i moduler, totalt 10 i høyden. Hver modul er 72 meter høy, med en diameter på 155 meter. Hver modul utgjør 18 etasjer og her kan det bo 2500 mennesker.

Boligene har forskjellige størrelser og former for hver etasje, og de omfatter leiligheter, dupleks og villaer.

Bygningen er festet på havbunnen, med en rekke undervannsgulv hvor det kan være parkering og tekniske områder, andre fasiliteter som spa, gym, stille områder og hoteller med rom som har undervannsutsikt.

Inn til skyskraperen skal man kunne komme enten vannveien, gjennom tuneller for fotgjengere, biler, elektrisk transport eller helikopter.

Bildet under: Taket rommer både helikopterplass, en stor park og solcellepaneler.

Bildet under: Skyskraper som er ankret til havbunnen er tenkt å bli 750 høy.

Bildet under: Skyskraperen kan bygges av et nett av sekskanter mens det i midten er kun tomrom.

Se mer av Vertical City