Foto: Statsbygg

Statsbygg vil ha med yngre krefter

Fornyelse:

0

Som en kunnskapsbedrift er Statsbygg avhengig av mange erfarne arbeidstakere, men ikke på bekostning av unge og nyutdannede. De unge har med seg nye ideer og er oppdatert på det siste innen forskning.

Statsbygg har nå besluttet at studenter med relevant erfaring får et fortrinn når nye stillinger lyses ut.

Den gjennomsnittlige Statsbygg-ansatte er 49 år gammel, og har en ansiennitet på ti år. I 2014 var tre prosent av arbeidsstokken i aldersgruppen 25-29 år, mot 12 prosent på landsbasis.

Vi ønsker oss flere unge og nyutdannede i aldersgruppen under 30 år. Derfor skal Statsbygg lyse ut flere stillinger tilpasset dette, sier administrerende direktør Harald V. Nikolaisen.

Målet er at fire studenter skal ansettes for oppstart neste høst, og vi håper at tidligere Summer Interns søker og når helt opp når Statsbygg lyser ut stillinger de kommende årene.

Statsbygg-sjefen ønsker en større spredning i alder og erfaring, slik at de ansatte kan utfylle og utfordre hverandre.

– Unge og nyutdannede ansatte ser ting på en annen måte, er kreative, og kan utfordre tankesett som har satt seg i en organisasjon. Dette mener jeg er udelt positivt.

– Relevant praksis under studietiden kan vise seg å være gull verdt. Å komme inn på et Internship-program viser initiativ fra studentens side. For oss gir det en mulighet til å bli kjent med aktuelle kandidater, noe vi tar med oss videre i senere ansettelsesprosesser, sier HR-sjef Jan Ombudstvedt.