Hjellnes Consult forsterker BIM-satsingen

Hjellnes Consult forsterker BIM-satsingen og sivilingeniør Harald Yggeseth blir leder for BIM-utvikling i selskapet.

0

Til nå har Yggeseth vært rådgiver med fagansvar for BIM i Hjellnes Consult.

– Harald har over flere år bygd opp høy kompetanse på BIM og tilhørende programvare. Gjennom engasjement og interesse har han naturlig vokst inn i rollen som leder for BIM-utvikling, sier Renate Andersen Straume, seksjonsleder Bygg i Hjellnes Consult. Yggeseth skal fortsatt jobbe i seksjon for bygg og i prosjekter.

– Ved å formalisere rollen, markerer vi at Harald får mer ansvar for og tid til å utvikle Hjellnes Consult innenfor BIM, fortsetter Straume. Blant annet skal han tilpasse og utvikle BIM-verktøyene innen markedsområdet for Bygg og Eiendom, som omfatter bygg, VVS og elektro.

– Harald er i toppsjiktet innenfor BIM-kompetanse i Norge. Vi ønsker å utnytte dette til å bygge kompetanse i bredden i organisasjonen, utdyper Arve Lønes som har overordnet DAK- og BIM-ansvar i Hjellnes Consult. Rollen som leder for BIM-utvikling skal gjøre Yggeseths kompetanse lettere tilgjengelig for alle deler av selskapet.

– Vi har hatt en veldig positiv utvikling innen BIM for bygg, og dette skal vi utvide til resten av organisasjonen, poengterer Lønes.

– BIM er et krav i alle store prosjekter, og det er viktig å ta på alvor, understreker Yggeseth, som mener hans nye rolle som utviklingsleder for BIM er viktig for å møte framtidige krav fra bransjen.

– Jeg ser fram til å utvikle og tilpasse programvare for å effektivisere prosjekteringshverdagen i Hjellnes Consult. Og sammen med Arve skal vi gjøre BIM-prosessen til en naturlig plattform i alle prosjekter, sier Yggeseth.