Morten Grongstad blir toppsjef i AF Gruppen

Lederskifte:

0

– I AF Gruppen vil alltid selskapet være viktigere enn individet. Planen har hele tiden vært å orientere styret den dagen det var utviklet en intern leder jeg var helt trygg på ville kunne ta over stafettpinnen. Min beste vurdering er at vi nå har en intern kandidat som med kunnskap, engasjement og ikke minst forankring i AF Gruppens kjerneverdier, vil lede selskapet mot fortsatt lønnsom vekst, sier Pål Egil Rønn.

– Tidspunktet er i mine øyne godt for å sende stafettpinnen videre. AF Gruppen har aldri stått sterkere. Selskapets største styrke er våre 3 200 ansatte, en fantastisk gjeng, sier Pål Egil Rønn. 

Pål Egil Rønn har ledet AF Gruppen siden 2007. Under hans lederskap har selskapets markedsverdi vokst fra ca. 1,5 milliarder kroner til dagens ca. 10 milliarder. I samme periode har selskapet delt ut ca. 2,5 milliarder kroner i utbytte til aksjonærene.

– AF Gruppen er et fremtidsrettet selskap og viser i praksis hvordan man bygger godt lederskap innenfra. Med Pål Egil Rønn som leder har AF Gruppen vokst til å bli et av Norges ledende entreprenør- og industrikonsern. Når Pål Egil sin vurdering nå er at det finnes en leder som kan løfte AF Gruppen videre, vitner dette om fremtidsrettet lederskap i praksis, sier styreleder Tore Thorstensen.

Thorstensen sier et samlet styre stod bak vurderingen om at Morten Grongstad er den rette personen til å lede selskapet videre.

– Det er fantastisk å få muligheten til å lede et selskap med så mange dyktige ansatte. Vi har i dag seks forretningsområder, og AF-motoren «drar godt på alle seks sylindrene». Selskapets strategi ligger fast og slik jeg ser det har vi aldri hatt flere muligheter, sier Morten Grongstad.

Etter ønske fra påtroppende konsernsjef, vil Pål Egil Rønn være tilknyttet selskapet i en overgangsperiode.