Vil bygge Bergens første plusshus

Breeam-Nor:

0

Jon-Viking Thunes (Thunes Holding) og Marit Instanes (Instanes Eiendom) eier sammen med Christian Svenkerud (Svenkerud Invest) dagens Sweco-bygg på Storetveit. På parkeringsplassen utenfor planlegger de to førstnevnte et nytt kontorbygg på knappe 7000 kvadratmeter. Ambisjonen er at det skal bli et plusshus, i tilfelle blir det Bergens første, skriver eiendomsmagasinet.no.

– Vi har veldig lyst til det, og jeg mener at det er det eneste fornuftige å gjøre, sier Marit Instanes og legger til at skal man bygge for fremtiden, så er man nødt til å strekke seg.

Jon-Viking Thunes jobber til daglig i konsulent- og rådgivingsselskapet Sweco, hvor han er bærekraftsjef og jobber med nettopp spørsmål som energi- og miljø i bygg. Nå sitter han imidlertid med huseierhatten på.

– Det ville sett rart ut om jeg selv ikke var villig til å strekke meg langt når jeg bygger selv, sier Thunes.  Hva de kommer til å bygge er avhengig av hva leietakerne vil ha.

Ifølge Eiendomsmagasinet vil bygget bli klassifisert i BREEAM NOR, og ambisjonene er å minst oppnå «Very Good», men gjerne sikte mot «excellent».

I tillegg til å ha planer om et nybygg på parkeringsplassen utenfor det eksisterende bygget, så kommer de også til å renovere bygget som allerede står der, skriver eiendomsmagasinet.no