R8 Property skal bygge Telemarks første plusshus

Powerhouse:

0

Eiendomsselskapet R8 Property ønsker å sette Telemark på kartet ved å bygge fylkets første plusshus. – Ut ifra vår ambisjon om å redusere energibruken har vi valgt Powerhouse som samarbeidspartner, sier administrerende direktør i R8 Property, Emil Eriksrød.

– For å møte fremtiden på en bærekraftig måte må plusshus være en del av løsningen og vi i R8 Property ønsker å sette Telemark på kartet ved å bygge fylkets første plusshus, sier utviklingsdirektør Tommy Thovsland i R8 Property.

R8 Property jobber svært bevisst for å redusere energibehovet i sin portefølje. De investerer betydelig beløp i nye eiendommer for å redusere energibruken til et absolutt minimum.

− Ut ifra vår ambisjon om å redusere energibruken, har vi valgt Powerhouse som samarbeidspartner. Dette blir et signalbygg for Telemark. Vi er rett og slett utrolig stolte av Telemark og håper dette bygget vil sette Grenland på kartet også internasjonalt, sier administrerende direktør Emil Eriksrød i R8 Property.

R8-gruppen har i løpet av de siste ti årene slått seg fram som en betydelig eiendomsbesitter i Vestfold og Telemark, og eier blant annet nevnte næringspark i Porsgrunn.

Powerhouse er et samarbeid mellom Entra Eiendom, Skanska, Asplan Viak, Sapa og Hydro, miljøstiftelsen Zero og arkitektfirmaet Snøhetta – som har tegnet bygget. 

Fra før av finnes det kun Powerhouse Kjørbo som er realisert innenfor Powerhouse-samarbeidet, med et nytt plusshus planlagt på Brattørkaia i Trondheim.

Powerhousesamarbeidet definerer plusshus som bygg som genererer mer energi enn det bruker over livsløpet, samtidig som det setter ny standard for komfort og funksjoner.

– Vi gleder oss til å jobbe videre med R8 i prosessen mot et nytt Powerhouse, sier leder Kim Robert Lisø i Powerhouse. Powerhouse-samarbeidet har gjennom flere år bygget opp en unik spisskompetanse innen ambisiøse og bærekraftige plusshus.

– Vi er avhengige av like ambisiøse eiendomsutviklere, og det er inspirerende å se at R8 Property tør å satse, sier han.

Bygget på rundt 6000 kvadratmeter, og med en prislapp på 150 millioner, skal etter planen står klart i Porsgrunn næringspark om to år. Planene ble presentert under et arrangement i Ælvespeilet fredag.