De aller fleste bedrifter og kommuner kan spare betydelige beløp på et mer effektivt energiforbruk, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS. Foto: LOS

– Er din bedrift best på energiledelse?

LOS-direktøren spør:

0

Har din bedrift gjennomført tiltak for å spare strøm siste tre år? Da kan dere være kandidat til å vinne.

For å vinne må dere ha et årlig forbruk på minst 10 GWh. Juryen legger spesielt vekt på oppnådde resultater, men også kompetanse, systematikk og engasjement teller. LOS Energy Award kåres av en fagjury bestående av representanter fra TU, Entro og LOS Energy. 18. november presenteres prisvinnerne på LOS Energy Day.

– De aller fleste bedrifter og kommuner kan spare betydelige beløp på et mer effektivt energiforbruk, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS. Nå jakter selskapet kandidater fra hele Norge til finalen i LOS Energy Award.

Sammen med konsulentselskapet Entro og teknologi- og næringslivsmagasinet Teknisk Ukeblad søker LOS Energy etter smarte strømbrukere, som kan nomineres til LOS Energy Award 2015. Det skal deles ut en pris for beste bedrift og beste offentlige virksomhet.

– Resultatet av god energiledelse er utelukkende positivt for både miljøet og økonomien, sier Gaudestad, som håper prisen kan inspirere flere til å sette i gang energisparende tiltak. Målet med prisen er å settes fokus på hvor viktig det er å ha et bevisst forhold til hvor mye strøm som brukes. Det finnes en rekke tiltak for å redusere strømforbruket, men Gaudestad mener det er ett råd som er viktigst.

– Bedriften eller virksomheten må ha dette på agendaen sin og ha fokus på å være en smart strømbruker. Hvis du måler og følger opp, så blir det nesten automatisk en reduksjon, sier Gaudestad. Han mener ledere kan være flinkere til å bruke ny teknologi til å automatisere strømsparingen.

-Det finnes nå en rekke gode dataprogrammer som kan kobles til sensorer, slik at strømsparingen blir automatisk og kontinuerlig. Målet er å bruke minst mulig strøm som ikke kan gjenbrukes, sier Gaudestad.