Fra venstre: HR konsulent Elisabeth H. Eker, lærling Niklas Danielsson Røskeland, lærling Sondre Dingsør-Totland, daglig leder Tore Lilletvedt og HR konsulent Øyvind Hodneland. Foto: Karl Strømsnæs, Byggopp

Eiendomsforvalter tar inn byggdriftlærlinger

Rekruttering:

0

Sondre Dingsør-Totland og Niklas Danielsson Røskeland blir de to første lærlingene i bedriften, som ikke har vært en opplæringsbedrift tidligere.

GC Rieber Eiendom Drift er en betydelig aktør innenfor drift og eiendomsforvaltning i Bergen. Bedriften har ansvaret for en rekke bygg rundt om i byen, og ser nå frem til å ha lærlinger hos seg.

For bedriften med en historie som kan spores tilbake til 1879 er det en milepæl å nå bli en godkjent opplæringsbedrift og utdanne ungdommer innenfor byggdrifterfaget.

– Å ta i mot lærlinger er et samfunnsansvar for oss i GC Rieber Eiendom Drift og også en mulighet til å utdanne de fagarbeiderne vi vil ha behov for hos oss i fremtiden, sier daglig leder Tore Lilletvedt i GC Rieber Eiendom Drift i en pressemelding.

Han sier at med den sammensatte og komplekse bygningsmassen GC Rieber drifter og forvalter har bedriften et behov for god fagkompetanse hos byggdrifterne.

– Ved å utdanne fagarbeidere gjennom lærlingeordningen sikrer vi oss fagarbeidere med rett kompetanse, sier Lilletvedt.

Det nye byggdrifterfaget, som består av oppsyn, drift og forvaltning av bygningsmasse, er på kort tid blitt et fag med god vekst.
Utdanningen for å bli byggdrifter er først et år på VG1 bygg- og anleggsteknikk og siden treårig læretid i bedrift. Både Sondre Dingsør-Totland og Niklas Danielsson Røskeland har gått elektrofag og ønsket å ta læretiden som elektrikere, men det var ikke nok læreplasser i elektrikerfag i Bergen og de ble begge stående uten læreplass nå i høst.

Byggopp kalte alle søkere som manglet læreplass i elektrofag inn til et informasjonsmøte om byggdrifterfaget. Her fikk de informasjon om en fagutdannelse som var ukjent for dem da de startet på videregående skole.

Byggopp har jobbet effektivt de siste månedene med å skaffe læreplasser til ledige søkere. De har den siste tiden satt flere søkere i kontakt med bedrifter som ikke har hatt lærlinger tidligere.

Etter informasjonsmøtet ble både Dingsør-Totland og Røskeland kalt inn til intervjuer hos GC Rieber Eiendom Drift og ble tilbudt læreplasser.

– Jeg visste at jeg ikke hadde lyst å sitte hjemme og vente på læreplass. Når Byggopp ringte meg og ba meg komme på informasjonsmøte sammen med GC Rieber var jeg veldig klar for å starte utdannelsen min. Jeg tror at dette blir veldig spennende for meg og gleder meg veldig å starte læretiden min sier Sondre Dingsør-Totland.