Hjernen i styresystemet er av høyeste betydning, og nå kommer Wago med en ny PLS som ifølge selskapet er kompakt, hurtig og sikker. Fotomontasje: ITBaktuelt

Der en PLS må være hurtig og sikker

Byggautomasjon:

0

I dag er kravet til PLS-systemer at de skal være kompakte, ha høy ytelse og være hurtige. Dette gjelder enten det er for maskinstyringer, i prosessanlegg eller marine og offshore industri, skriver Wago i en pressemelding.

WAGO lanserte «storebroren» PFC200 i 2013, og suksessen med denne videreføres nå med den nye PFC100 i november 2015. PFC100 er basert på den samme prosessoren, men er bygget inn i en ennå mer kompakt kapsling med bredde på kun 62mm.

PFC100 leveres i 3 varianter som alle har 2 Ethernet-port og innebygget switch. I tillegg leveres de alternativt med DIP-switch for innstilling av IP-adresse, eller med en seriell port RS-232 / RS-485. Begge variantene har 12MByte minne. Det er muligheter for mer minne ved bruk av et Micro SD kort.

PFC100 har innebygget det som trengs for sikkerhet, bl.a. en brannmur for beskyttelse mot uønsket tilgang via nettverket. Den er basert på real-time Linux® operativsystem og støtter derfor TLS 1.2 (Transport Layer Security). Dette muliggjør IPsec eller Open VPN tilkobling for sending av krypterte data.

For programmering av PFC100 benyttes Wagos nye prosjektverktøy e!Cockpit basert på programmeringssoftwaren CoDeSys 3.

I den innebyggede web-serveren kan det også lagres flotte HMI-bilder basert på html 5.

Klikk på bildet for stort format