Innebygget 3G modem og slot for standard mini SIM kort.. Fotomontasje: ITBaktuelt/Per H

Overvåking med tråløs tilgang til internett via mobiltelefon

WAGO PLS-system kommuniserer direkte via mobilnettverket over lange avstander. Typiske applikasjoner er overvåking innen distribusjon av elektrisitet, gass og vannforsyning eller for eksempel desentralisert datalogging.

0

WAGO har lansert 3 nye PLS-systemer i serie PFC200 som har innebygget 3G modem og slot for standard mini SIM kort. PLSene gir muligheter for trådløs tilgang til internet via GPRS og toveis kommunikasjon via GSM, skriver Wago i en pressemelding.

Alle de 3 variantene har i tillegg 2 Ethernet-porter, innebygget switch og en seriell port RS232 / RS485. De har også en innebygget webserver som gir tilgang til on-line konfigurering og statusinformasjon uansett hvor den måtte være installert. PFC200 er designet batteri- og vifteløs og med Secure Digital High Capacity (SDHC) memory, og er dermed vedlikeholdsfri.

I tillegg til standard typen kan PFC200 også leveres for utvidet temperaturområde -20ËšC til +60ËšC og som det som kalles telekontroller.

Denne støtter kommunikasjonsprotokollene IEC 60870-5-101, -103 og -104, IEC 61850, IEC 61400-25 og DNP3. De er også kompatible med både IPsec og OpenVPN protokollene for å støtte høyeste sikkerhets standarder.

WAGO tilbyr brukervennlig konfigureringssoftware, gratis Application Notes og ferdig funksjonsblokker.

Typiske applikasjoner er overvåking innen distribusjon av elektrisitet, gass og vannforsyning eller for eksempel desentralisert datalogging.

PLSene benytter WAGOs store leveringsprogram av mer enn 500 forskjellige I/O-moduler.

Klikk på bildet for stort format: