Tilstrømning til BIM-seminaret på Kuben i Oslo. Alle foto: Magnus Edvardsen.

– Billigere å gjøre feil i bits og bytes enn i stål og betong

BIM studentseminar:

0

Innledere fra Statsbygg, Snøhetta og ulike entreprenører og programvareleverandører. Dette samlet studenter fra høyskoler, fagskoler og universitetet til årets høydepunkt for BIM-interesserte studenter fredag 20. november.

Innlederne var samstemte i at det å komme ut i arbeidslivet som ung og ferdig utdannet uten å kunne BIM, er som å stille seg bakerst i jobbsøkingskøen.

Statsbyggs Diderik Haug la vekt på hvor viktig det er å kunne kontrollere byggene digitalt på et tidlig stadium. Dette for å “hindre kollisjoner mellom tekniske fag og bygningen mens det ennå er billig å rette på feilene. Det er billigere å gjøre feil i bits and bytes enn i stål og betong, påpekte han.

Et 20-talls bedrifter hadde stands og presenterte sitt opplegg for digitale løsninger for de besøkende, samt presenterte hvilken digital kompetanse de trenger. Av representanter fra de tekniske fagene var GK Norge og Norsk Teknisk Installasjon tilstede.

– Bedriftstorget var veldig populært, vi oppfordrer bedrifter som ønsker å profilere seg til å delta på neste års seminar, sier faglærer ved BIM-studiet på fagskolen, Magnus Edvardsen til ITBaktuelt.

– BIM er litt som livet, det hjelper ikke å vente på at stormen skal passere, men lære å danse i regnet, smiler Harald Selvær, faglærer ved BIM-studiet på fagskolen.

Disse bedriftene var til stedet på bedriftstorget:
Cad-Q
Grethes Hus AS
BIMpartner
Graphisoft
Rambøll
Holte
Checkd
Jotne
Celsa Steelservice
CoBuilder
Betonmast
NTI Cad center
Rendra
Norsk Teknisk Installasjon
GK
Veidekke
EDR
Vianova Systems

Bilder under fra BIM-seminaret på Kuben i Oslo den 20. november 2015. Klikk på bildene for stort format: