SmålandsVillan, et av selskapene eier i Sverige er kjent for sine modulhus.

OBOS er nå største boligbygger i Sverige

Modulhus:

0

OBOS Sverige AB eier Myresjöhus og SmålandsVillan. Sistnevnte er kjent for sine modulhus. I en video nedenfor kan du i løpet av 58 sekunder se hvordan modulhuset ble satt opp på bare fire timer. 

Da OBOS kjøpte BWG Homes, ble konsernet eier av merkenavn som Block Watne i Norge og Myresjöhus, SmålandsVillan og Kärnhem i Sverige.

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forklarer hvorfor OBOS har virksomhet i Sverige:

– OBOS har behov for å ekspandere. Da er det naturlig å gjøre det i Sverige og innenfor det vi kan, utvikling av boligprosjekter. Av svenskene har vi mye å lære når det gjelder industriell produksjon og innovasjon.

Konsernsjefen er i disse dager på reise i Sverige for å besøke den svenske OBOS-virksomheten. Det skjer i sammenheng med at BWG Homes AB nylig har skiftet navn til OBOS Sverige AB.

Sjefen i OBOS Sverige, Joakim Henriksson, trekker fram betydningen av navneskiftet:

– OBOS er mer kjent enn BWG Homes, og derfor kommer navneskiftet til å ha betydning overfor potensielle samarbeidspartnere, i finansielle miljøer og i vår prosjektutvikling. Samtidig er det fortsatt Myresjöhus og SmålandsVillan som vil bli markedsført overfor forbrukerne, siden dette er velkjente merkenavn i Sverige, sier adm. direktør Joakim Henriksson i OBOS Sverige.

Den svenske virksomheten blir omtalt i novemberutgaven av OBOS-bladet, som du kan lese her.

Nedenfor kan du se video hvordan modulhus blir satt opp på fire timer: