Etter lanseringen i april 2015 utvikler engineeringssoftwaren e!Cockpit seg stadig videre.

Wago oppgraderer viktige detaljer i byggautomasjon

Wago begynner året med å servere markedet med å oppgraderte små, men viktige elementer som er nødvendige i et automatiseringssystem. Den ene er e!Cockpit, aktuell for byggautomasjon, og en andre en ny industriell managed switcher.

0

Med e!Cockpit og PFC100 viser WAGO hvordan engineeringssoftware og automatiseringssystemer går hånd i hånd, heter det i en pressemelding fra Wago.

Etter lanseringen i april 2015 utvikler engineeringssoftwaren e!Cockpit seg stadig videre, og med en release nummer to i slutten av januar 2016 vil flere produkter støttes. Den etablerte industrielle plattformen CODESYS 3 er basisen i denne integrerte engineeringssoftwaren.

Et eksempel på nye produkter som e!Cockpit støtter er de nye avanserte kontrollerene i serie PFC100 som har en Cortex-A8-prosessor på 600MHz. Med en bredde på kun 62 mm. imøtekommer PFC100 markedskravene om høy ytelse i en kompakt enhet. Denne smale kontrolleren har innebygget 2 Ethernet porter og en DIP-switch som kan benyttes for innstilling av IP-adresse, eller en seriell port RS-232/RS-485.

Hver PFC100 er utrustet med alt som er nødvendig av state-of-the-art sikkerhet og kryptering. For eksempel vil en innebygget brannmur kunne beskytte mot uønskede nettverksangrep utenfra. Med sitt Linux® real-time operativsystem støttes også IT-sikkerhet. Linux® muliggjør implementering av krypteringsteknologi via TLS 1.2 (Transport Layer Security). På denne måten kan det realiseres en IPsec- eller OpenVPN-forbindelse der det kan sendes krypterte data.

WAGOs nye managed switcher i serie 852 muliggjør high-performance redundante Ethernet nettverk i industrielle og marine applikasjoner, kan vi lese i pressemeldingen.

WAGOs to nye industrielle managed switcher er begge tilgjengelige i to forskjellige utførelser: 8 porter 1000Base-T og 4 porter 1000Base-SX/LX (type 852-1305) eller 8 porter 100Base-TX og 2 porter 1000Base TX/LX (type 852-303). Alle portene kan konfigureres individuelt for å imøtekomme krav til forskjellige nettverks strukturer. Disse nye switchene støtter aktuelle sikkerhetsfunksjoner som «Mac Limitation», «Port Security» og autentifisering iflg. IEEE 802.1x. I tillegg støttes «IGMP Snooping» , Broadcast- og båndbredde begrensning, noe som gir ytterligere kontroll på dataflyten.

Redundante nettverks strukturer kan settes opp med protokollene «Rapid Spanning Tree»,
«Dual Homing», «Dual Ring», «Jet Ring», «ERPS v1/v2» og den hurtige «Xpress Ring». Dette garanterer hurtig og sikker kommunikasjon ved brudd på en tilkobling. I tillegg er switchene for redundant strømforsyning, og dermed en stabil og avbruddsfri kommunikasjon opp til 1 GBit/sek. På denne måten sørger disse switchene for økt produktivitet og oppetid for nettverk i industrielle og marine installasjoner.

Switchene er marine sertifiserte av DNV GL for bruk i skipsindustrien.

e!Cockpit til venstre og managed switcher serie 852. Klikk på bildene for større format: