Interiørarkitekt Ine Elisabeth Bangås vant en el-sykkel for sin aktive deltakelse i Bygg21s nanokurs.

Bygg21 er klar til å gi bransjen flere slike tiltak

Nanokursing:

0

Bygg21 lanserte i desember en helt ny form for kurs for å undervise hele Norges byggenæring. Kurset ble laget i form av en julekalender i samarbeid med Byggeindustrien/bygg.no, og har fikk navnet Reisen til Byggestjernen.

Norges bygg- og eiendomsforening (NBEF) håpet at noen av “nanokursene” bak de 24 lukene ville dekke byggeiers perspektiver og foreningen støttet opp om lanseringen av “Neste steg”.

De ”studenter” som fullførte med å åpne de 24 lukene med små filmer bilder og noen kjappe læringspunkter har fått diplom og ble med i trekningen av en splitter ny elsykkel. Elsykkelen ble vunnet av interiørarkitekt Ine Elisabeth Bangås fra Drammen.

Reisen til Byggestjernen kurset deltagerne i fasenormen Neste Steg – et felles rammeverk som beskriver en byggeprosess fra start til avvikling, og hvilke leveranser og ansvarsfordeling som trenges i hvert steg. 

– Neste Steg ble laget for å gi byggenæringen et felles språk, øke effektiviteten og redusere kostnader. Nå håper vi bare at flest mulig ser nytten av dette, forklarte Sverre Tiltnes, administrerende direktør i Bygg21 under lanseringen.

Flere store bransjeprofiler i bygge- og eiendomsnæringen delte egne erfaringer gjennom kurset. Hver luke inneholdt små videosnutter og liknende. Reisen til Byggestjernen var et lavterskelkurs man kunne gjennomføre over morgenkaffen, på toget eller fra sofakroken.

-Vi ser gode resultater av mikrokursene. Det kan godt tenkes at vi også senere kjører slike kurs. Målet er å engasjere resten av næringen i det forbedringsarbeidet vi jobber med for å redusere kostnadene i bransjen med 20% og samtidig øke bærekraften, Stig Bech, nestleder for styret i Bygg21 og partner i advokatfirmaet BA-HR.

-Nå er Bygg21 i gang for fullt maskineri, og vi gleder oss til å gi bransjen flere slike tiltak i tiden fremover, sier Tiltnes.

-Jeg synes det var et godt grep og fint med små lærepunkter. Jeg blir gjerne med på slike kurs igjen, og anbefaler andre å hive seg med, sier Ine Elisabeth Bangås, lykkelig eier av en elsykkel etter å ha gjennomgått kurset ”Reisen til byggestjernen”.

Til sammen deltok 2424 personer i det som ble bransjens største mikrokurs gjennom tidene.

Bildet under: Stig Bech, nestleder for styret i Bygg21 og partner i advokatfirmaet BA-HR, overleverer hovedpremien i julekalenderen, en Ecoride Flexible elsykkel ». Vinneren var interiørarkitekten Ine Elisabeth Bangås, som var strålende fornøyd med julegaven fra Bygg21.

[bildec]2016/03/8z9694z3l[/bildec]