Fagskolen Oslo Akershus i Kuben. Innfelt dagslig leder Aud Børset, VKE. Fotomontasje: ITBaktuelt

– Vi prioriterer å støtte ettertraktede fagfolk som er til nytte for bransjen vår

Nye KEM-ingeniører:

0

– Kompetansen som utvikles ved Fagskolen i Oslo Akershus er noe våre medlemsbedrifter har bruk for, og utdannelsen er samtidig av stor betydning for hele VKE-bransjen, sier daglig leder i VKE, Aud Børset til ITBaktuelt.

Hun forteller at VKE (Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi) prioriterer å være med i dette arbeidet. Undervisningen ved Fagskolen, Kuben, må til for å bygge opp gode ingeniører innen KEM – Klima-, energi. og miljø.

-Er det nok interesse for disse studiene?

-Vi kunne faktisk tenkt oss én klasse til, og det sier jo noe om at interessen blant unge mennesker er stor for KEM-faget, sier hun.

-Som nyutdannet fra dette studiet ved Fagskolen Oslo Akershus er ingeniørene svært etterspurt. De er ettertraktet  fagfolk som lett får spennende og utfordrende jobber, sier hun.

Det er studenter, arbeidsgivere, lærere, bransjeressurser og samarbeidspartnere som er invitert til avslutningsseremonien, for å få faglig inspirasjon og følge meg på utdeling av vitnemål til studentene som nå skal ut i arbeidslivet etter endt KEM-studier.

En faglig del hører også med, og skolen gir en presentasjon av KEM-studiet, samtidig som flere bransjeorganisasjoner får muligheten til å snakke om sitt bransjesamarbeid.

Skolens samarbeidspartnere er Rørentreprenørene Norge og VKE-foreningen.