Joachim Bakke skal nå med sin brede erfaring innen automasjon jobbe konsentrert om byggautomasjon i Gratech.

Gratech øker aktiviteten med mer ressurser på byggautomasjon

Tar utfordringene:

0

Joachim Bakke er 35år og har bred erfaring innen automasjon. I bunn har han fagbrev som automatikkmekaniker. I 2006 var han ferdig utdannet mekatronikkingeniør fra Høgskolen i Buskerud i Kongsberg. Mekatronikk er en tverrfaglig disiplin innen ingeniørfag som kombinerer mekanikk, elektronikk, datateknikk og reguleringsteknikk.

Han kommer fra Kongsberg Maritim som SAS-ingeniør, (Safe Automation Systems) og har hovedsakelig jobbet som automasjonsingeniør innenfor olje, gass og maritim bransje. Nå står han ovenfor utfordringen innen byggautomasjon.

I Gratech vil han i all hovedsak jobbe som automationsingeniør, med tilhørende oppgaver som programmering, idriftssettelser av anlegg, prosjektledelse etc.

-Jeg har brukt den første måneden til å teste komponenter som skal brukes i prosjekter Gratech har på gang, blant annet sensorer til persiennemotorer som knyttes opp mot værstasjon. Det er værstasjonen som styrer persiennene, forteller han. I tillegg har det vært en del dokumentasjon å gå igjennom, modifisering av elektroskap osv. Allsidige dager, sier han.

Det var dette som fristet ham med Gratech. Han jobbet i et miljø med 1000 ansatte. I Gratech er det nå fem personer, og da blir arbeidsdagen mye mer mangfoldig og utfordrende, mener han

Han mener at fordelene med å være i ett mindre selskap som Gratech er at her er det kort vei til beslutninger. En har én stemme som blir hørt. Er det ett produkt som ikke er godt nok, byttes det raskt ut med et bedre.

-Selv om jeg har mange års erfaring med automasjon, så synes jeg også at det nå er spennende å gå inn på byggautomasjon. Wago er en stor leverandør av komponenter, og jeg har jobbet mye med deres produkter. Men nå tar jeg utfordringen med å jobbe med nye komponenter og moduler til bruk i byggautomasjon, sier han.

I Gratech skal han etter hvert styre sine egne prosjekter som prosjektleder. I følge Inger-Lise Grabner, marked- og forretningsutvikler i Gratech, er hovedårsaken til mer krefter at selskapet har ute flere store tilbud som vil realiseres i løpet av året.

– Vi er glade for å ha Joachim  med på laget og ønsker han velkommen til Gratech og lykke til med nye utfordringer, sier hun.