Det er nrk.no som referer til Buchardts forslag.
– Hvis politikerne hadde lyttet til seg selv om det grønne skiftet, så ville det være et fantastisk signal. Å bygge regjeringskvartalet i tre, med de kvadratmeterne og de høydene, er fullt mulig. Det ville vært meget spennende, sier han.
-Altså bygge alt i tre? spør NRK.
– Ja, alt i tre. Det må være noe glass, men det ville gitt en opplevelse og et signal som ville vært helt fantastisk, sier Buchardt.
Arthur Buchardt mener politikerne bør lytte til sine egne ord om «det grønne skiftet» ved å bygge i tre.
Han planlegger nå å bygge verdens høyeste trehus i Brumunddal, Mjøstårnet, et 66 meter høyt trehus som etter planen stå klart våren 2017.
– Jeg ønsker å lage et signalbygg som vil vise hva som er mulig å bygge i tre. Med nye metoder, bruk av limtre og nye bygge- og brannforskrifter, så kan man bygge nesten så høyt man vil, sier han.
Marius Nygaard er professor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Han sier trearkitektur har fått et gjennombrudd.
-Det er veldig i vinden. Tre har fått et veldig tydelig gjennombrudd i bruk av større boliger, spesielt studentboliger opptil åtte etasjer. Teknologien er tilgjengelig for å bruke tre i større skala, sier han til nrk.no.
Angånede Buchardts forslag synes han det blir litt for mye av det gode. – Det er naturlig å tenke at offentlige bygg i Norge også skal bygges i tre, men det er veldig viktig at man bruker de ulike materialene der det er hensiktsmessig, sier Nygaard.
– Jeg tror Norge er det ledende landet når det kommer til bærekraftig kultur og bærekraftig design, sier professor ved universitetet Harvard i USA, Ali Malkawi til NRK.
Det planlagte verdens høyeste trehus i Brumunddal, Mjøstårnet, kan stå klart i våren 2017.