EPC-kontrakter fører til 10 nye energirådgivere

Caverion i Drammen:

0

-Vi er et godt stykke ut i ansettelsesprosessen nå, bekrefter salgs- og markedsdirektør i Caverion Norge AS, Roar Andersen overfor vvsforum.no

Caverion kjøpte i fjor Esco Norway, som var energieffektiviseringsdelen av Eneas Holding AS, med tilholdssted i Drammen. Dette er utgangspunktet for at de 10 nye energirådgiverne vil bli plassert her. Selskapet heter i dag Caverion Esco.

Primært Østlandet
-De ti nye medarbeiderne skal primært jobbe for Caverion på Østlandet, det vil si Hedmark, Oppland, Akershus, Oslo, Østfold g Vestfold. Imidlertid skal de også kunne jobbe landsdekkende, der behovene måtte oppstå.

Caverion har lenge hatt fokus på smarte energiløsninger og påpekt viktigheten av å ta vare på bygg og anlegg. Fremover vil konsernet derfor sette ytterligere trykk på dette med energiløsninger og såkalte livsstilsykluser.

Skien kommune
-Vi har godt samarbeid med flere kommuner og jobber aktivt med å få flere kommuner med på såkalte EPC-kontrakter (Energy Performance Contracting). Etter hvert vil vi også i større grad tilby  dette til det private næringslivet, forteller Roar Andersen.

Skien er et godt eksempel i så måte. Kommunen har tegnet en såkalt EPC-kontrakt med Caverion og den 38 millioner store investeringen for et par år siden kaster av seg penger allerede. Skien kommune er inne i fase tre, der man høster av investeringene. I fase en karta Caverion hvordan man kunne redusere energiforbruket og i fase to ble tiltakene gjennomført.

Garantisten
-Skien kommune sparer penger og de sparer i tillegg miljøet, samt at dette beviser at vi håndterer denne type kontrakter på en god måte. Vi har også fått en lignende kontrakt med Moss kommune og flere kommer til etter hvert.

I en slik EPC-modell er leverandøren garantisten for at avtalt energibesparelse oppnås. Blir innsparingen mindre enn avtalt, betaler leverandøren. Blir besparelsen større, så deles gevinsten mellom kunden og leverandøren. Enova støtter tiltakene.

-For å gjennomføre flere slike EPC-kontrakter trenger vi altså nye energirådgivere, derfor kommer ansettelsene i Drammen, forklarer salgs- og markedsdirektør, Roar Andersen i Caverion.