Malmøboliger ved bruk av VDC og prefabrikkerte elementer

Veidekke:

0

Veidekke har fått i oppdrag av Magnolia Bostad AB å bygge 279 leiligheter i Limhamn ved Malmö. Kontrakten er en totalentreprise verdt 283 millioner svenske kroner ekskl. mva.

Veidekke skal oppføre to bygningskropper på fem etasjer, pluss kjeller med parkering og tekniske rom. Det blir henholdsvis 129 og 150 leiligheter i hver enhet, de fleste på ett og to rom.

Det planlegges for høy prefabrikkeringsgrad i prosjektet, for eksempel ved bruk av baderomsmoduler og elementer til bygningskroppen. Prosjektering og produksjon skjer ved bruk av VDC (Virtual Design and Construction) og gjennom involvering og samarbeid mellom alle deltagende parter.

– For cirka tre år siden innledet vi vårt første samarbeid med Veidekke, og det har helt konsekvent fungert veldig bra. Det er derfor naturlig at vi velger å fortsette og utvide samarbeidet, og vi ser positivt på Veidekkes evne til å levere høyeste kvalitet også denne gang, sier Fredrik Lidjan som leder Magnolia Bostad.

Prosjekteringsarbeidet starter umiddelbart, mens det er planlagt at byggearbeidene starter til sommeren med ferdigstillelse i oktober 2018.