Illustrasjon av Jet Group-produkter for lys og ventilasjon. Illustrasjon: Jet Group

– Dette styrker Bramos posisjon, service og kompetanse i Norge

Tyske Jet Group overtar:

0

JET Group har sin virksomhet i store deler av Europa. BRAMO er et av de største selskapene innen brannsikring og røykventilasjon i det norske markedet. Selskapet ble grunnlagt i 2002 og har vært på private hender frem til i dag.

De tre grunnleggerne av selskapet, Espen Bratlie, Roar Fossbekk og Geir Moen, skal i tiden fremover fortsatt ha aktive roller i selskapet. «Vi er begeistret over den tekniske kompetansen i BRAMO» sier Geert Kessels, administrerende direktør i JET Group.

Overtagelsen er et ledd i JET gruppens vekststrategi for de nordiske markedene.

-Med BRAMO i Norge og JET DOMEX i Danmark, har vi lagt et utmerket grunnlag for å utvikle Skandinavia, fortsetter Kessels.

Jet Gruppen vil tilføre selskapet et bredt produktspekter innen dagslystak og røykventilasjon. Bramo vil på sin side styrke JET gruppen gjennom sin omfattende virksomhet innen service og vedlikehold. Selskapets konsept på dette området skal danne grunnlaget for fremtidig virksomhet, ikke bare i Skandinavia, men i hele Europa, skrives det i en pressemelding fra Bramo.

JET Gruppen med hovedkontor i Hüllhorst, Østre Westfalen i Tyskland, er en ledende europeisk leverandør av løsninger for dagslystak, ventilasjonsprodukter og systemer for røykventilasjon.

Produktporteføljen inneholder overlyskupler og gjennomgående dagslystak, som hovedsakelig brukes i industribygg og offentlige bygninger.

I mange europeiske land benyttes kvalitetsprodukter fra JET i stadig større grad for flate tak i kontorbygninger, administrasjonsbygg og boligkomplekser.

I øyeblikket har JET-gruppen rundt 500 medarbeidere på fem forskjellige steder i Tyskland. Gruppen har også virksomhet i Polen, JET Grupa Polska Sp. z o. o., Danmark JET Domex A/S i Danmark, JET BIK Projecten B.V. og JET BIK Producten B.V. i Nederland JET COX Ltd. i Storbritannia, JET Gruppe Austria GmbH i.G. i Østerrike og JET Tageslichttechnik AG Sveits. Nå et nytt ben å stå på i Norge med BRAMO Glass og Klima AS på Lierskogen.

Den internasjonale JET-gruppen har rundt 700 medarbeidere og en årlig omsetning på over 140 millioner euro.

Bildet under: Bramo AS leverer blant annet selvlukkende brann- og røykgardinsystemer som vist på bildet. Foto: Bramo.