Beate Størkson i Viscenario har flyttet dokumenthåndtering innen bygg og eiendom fra papir til skyen og over på mobil. Foto: Viscenario

Gründerfinalist Beate Størkson innoverer byggbransjen, kjemper om en halv million

Syv i teten:

0

Mens det var rundt 30 søkere de første årene, var det i år 130 søkere som meldte seg på i år for å vinne en halv million kroner til sin gründerbedrift. Bedriftene må representere en nyskapende forretningsidé eller verdikjede, med internasjonalt vekstpotensial.

Beate Størkson i Viscenario har flyttet dokumenthåndtering innen bygg og eiendom fra papir til skyen og over på mobil. Beate har 15 utviklere i India og internasjonalt forhandlernett.

Viscenario er en applikasjon for å målrettet effektivisere prosessen fra prosjekt til drift av bygget. Noe av det som skiller Viscenario fra andre løsninger, er at man i tillegg til å ha tilgang til løsningene i web, får tilgang til og – ikke minst brukt – oppdatert prosjektdokumentasjon, inkludert tegninger, teknisk informasjon og modeller, på nettbrett og smarttelefon.

Produktet har i dag 5000 brukere både nasjonalt og internasjonalt og er tilgjengelig på  ni språk.

Allerede som 25-åring etablerte hun suksessen SaveIT som hun i 2007 solgte til Software Innovation. Da hadde selskapet 40 millioner kr i omsetning og 25 ansatte.

– Vi går inn i en tid som krever mer kreativitet og innovasjon, og det er viktig at vi får så mange kvinner som mulig på banen, som gründere, bedriftsledere og eiere, sier adm dir i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.

Les mer på Innovasjon Norge