Illustrasjonsbilde. DFMC 0,5 innfelt.

Ny kretskortpluggforbinder utformet for bruk der det er trange forhold

– Med den nye kretskortpluggforbinderen DFMC 0,5 kan opptil 32 ledere tilkobles med en bygghøyde på kun 10,5 mm. Dermed gir pluggforbinderne i delingsmål 2,54 mm opptil 40 prosent større tilkoblingstetthet enn pluggforbindere i delingsmål 3,5 med mer, sier Thomas Fjeldstad fra Phoenix Contact.

0

Han er produkt og salgsansvarlig for kretskort og plugger for feltutstyr og forteller at produktserien er konstruert for strøm opptil 6 A og spenning opptil 160 V. På grunn av det forgylte kontaktsystemet sørger de for høy overføringssikkerhet også ved lav effekt.

-Pluggforbinderne for ledertverrsnitt opptil 0,5 mm² har den praktiske tilkoblingsteknikken push-in. Integrerte punkter for spenningstesting med 0,64 mm testspisser gir ekstra praktisk betjening, sier Fjeldstad.

Phoenix Contact opplyser at serien suppleres med passende kretskortdel for THR- og SMT-loddeprosesser.

-Med denne kombinasjonen av høy tilkoblingstetthet, praktisk installering og vedlikehold samt god pålitelighet er pluggforbinderen spesielt godt egnet for anvendelser med høyt antall poler innen måle-, styre- og reguleringsteknikk samt I/O-systemer, kontrollere eller datalogger, forsikrer Fjeldstad.

Phoenix Contact AS ble etablert i 1987 og er et datterselskap av Phoenix Contact GmbH & Co. KG i Tyskland, en av verdens ledende virksomheter innen elektronisk interface og industriell automatiseringsteknikk. Selskapet sysselsetter ca 14 000 medarbeidere i hele verden og har et nettverk med over 50 datterselskaper samt ca 30 representanter som ivaretar global salg og support. I 2014 var omsetningen på 1,77 milliarder €.

I Norge er det 36 medarbeidere hvorav 34 i Oslo, 1 i Ulsteinvik og 1 i Trondheim. Selskapet lagerfører mer enn 5.000 artikler og har som mål en rask, effektiv og teknisk god service.