Tobias Alvik Hagen (t.h) får stor anerkjennelse fra Statsbygg for sin app-løsning for framtidens eiendomsforvatning. Foto: Statsbygg.

Klimaapp-idé, et verktøy som kobler brukeropplevelser til drift av bygget

– Supert at de likte ideen min! Klimavennelige IT-løsninger vil det komme mer og mer av framover, og jeg er glad for å kunne bidra, sier Tobias Alvik Hagen. Statsbygg fikk hjelp av studenter til å utvikle en ny klimaapp. Nå er den beste ideen valgt ut og vinneren er kåret.

0

27-åringen er IT-student og har gått seirende ut av en studentkonkurranse på Høgskolen i Østfold om å utvikle en helt spesiell app. Statsbygg prøver nemlig ut nye løsninger for framtidens eiendomsforvaltning med prosjektet «Smartere Remmen» på høgskolen. Målet er å utvikle nye verktøy som kobler brukeropplevelser til drift av bygget.

– Vi er i gang med å effektivisere energibruken i alle statlige bygg. Prosjektet «Smartere Remmen» tar i bruk digitale verktøy for å involvere studentene og få dem til å delta aktivt i å sørge for et godt og energieffektivt inneklima på skolen, sier Morten Dybesland, avdelingsdirektør med ansvar for forskning og utvikling i Statsbygg.

Studenter på skolen har vært direkte involvert i prosjektet «Smartere Remmen», blant annet med en intens 24-timers konkurranse der oppdraget var å designe og konseptualisere en app, som NCE Smart skal utvikle videre.

Blant mange gode forslag, var det altså Tobias Alvik Hagen, som vant konkurransen. I tillegg til et gavekort på 6000 kroner får han mulighet til å se deler av sitt konsept bli videreutviklet.

– Jeg liker å gjøre det så enkelt, brukervennlig og funksjonelt som mulig. Målet er at app’en ikke skal være tungvint å bruke, sier Alvik Hagen.

Morten Dybesland er imponert over engasjementet fra studentene ved Høgskolen i Østfold:

– Ideene er et viktig bidrag til å skape et løft for energieffektivisering. Erfaringene fra Remmen-prosjektet kan Statsbygg bruke i andre bygg i framtiden.