Honeywell lanserer en alt-i-ett Niagara BACnet undersentral

EAGLEHAWK:

0

– Programvaren Niagara fra Tridium har i mange år vært banebrytende innen byggautomasjon når det gjelder bruk av åpen teknologi og uovertruffen fleksibilitet for integrering og web-visualisering av tekniske installasjoner i bygg. Niagara har derfor sakte men sikkert blitt standarden som byggherrene foretrekker hvis internett, fleksibilitet og åpenhet er i fokus. CentraLine leverer i dag Niagara teknologi på våre HAWK integrasjonssentraler, samt selve SD toppsystemet ARENA, sier Tom Erik Bakkene.

– På den annen side har vi hatt kjempesuksess med EAGLE, vår dedikerte HVAC BACnet undersentral, fordi vi har utviklet løsninger til denne over mange år, og som svarer opp alt som forventes av en stabil, rask og kraftig BTL-sertifisert undersentral, som også er fleksibel og tidsbesparende under programmering, installasjon og igangkjøring, påpeker han.

Tom Erik Bakkene sier at EAGLEHAWK er kombinasjonen der alt nå er samlet i én enhet. Undersentralen kjøres på Niagara-plattformen så alle drivere og teknologier i Niagara er dermed også tilgjengelig i EAGLEHAWK.

– Samtidig har vi utviklet masse smarte løsninger i tillegg, sier Tom Erik. Han nevner eksempelvis at Honeywells unike modulbibliotek er utviklet for Niagara, der de har implementert all kunnskap om energieffektiv styring av bygg.

– Ferdige drivere mot Honeywells gamle C-bus undersentraler er et annet eksempel på Niagara-utvidelser på vår nye undersentral sier han.

-Selve hardwaren på EAGLEHAWK, med prosessorer, kretskort, monteringstilbehør og IO-moduler er en videreføring av vår undersentral EAGLE, sier han.

Som eksempel her nevner Tom Erik Panel-Bus «plug-and-play» teknologi der det ikke behøves noen form for «kommisjonering» slik man er kjent med innen for eksempel LON, LonWorks kommunikasjonsbus fra Echelon. IO-modulene kan enkelt byttes med strøm tilkoblet og de konfigurerer seg selv etter et bytte. De har også funksjoner som gjør at de kan gå til en forhåndsbestemt verdi hvis forbindelsen til undersentralen skulle falle bort, noe som er viktig i kritiske installasjoner, fremholder Bakkene.

Han sier at EAGLEHAWK lanseres om kort tid her i Norge og oppfordrer til slutt lesere til å se mer om den nye EAGLEHAWK på den interaktive hjemmesiden for produktet.

Bildet under viser energiprogrammet ENERGY VISION som kan kjøres på Niagara – rett fra EAGLEHAWK.