Fra Fagskolen Oslo Akershus; undervisning høsten 2014. Foto: ITBaktuelt/Per Henriksen

– Her er det mange firmaer som ansetter BIM-kyndige

Rekruttering:

0

Han er tidlig ute med invitasjoner, men mener at det er viktig for bransjefolk å avsette noen timer den dagen, ikke minst hvis man er ute etter unge mennesker som kan BIM. Det er et begrenset antall mennesker i bygge- og BIM-bransjen i Oslo som det er plass til.

-I en tid der myndighetene legger stor vekt på praksisnær utdanning som kan brukes umiddelbart i næringslivet, er det forstemmende å se hvor mange skoler som utdanner arkitekter og ingeniører som ikke tar BIM på alvor, når BIM-kompetansen etterspørres så veldig klart i markedet, påpeker Sundfør.
 
Han fortsetter:
 
-Jeg vet for eksempel at Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo har tatt et aktivt valg om å ikke undervise i BIM. Noe av begrunnelsen deres er at BIM bare er en teknisk sak som fint kan læres når man kommer ut i arbeidslivet. Det blir som om en yrkesskole skulle si til elevene at du trenger ikke lære deg å bruke rørtanga, for det lærer du tidsnok på byggeplassen.

 
– Jeg oppfordrer skoleverket til å lære av de mange fagskolene som har satt BIM-utdanninga i system, avslutter Sundfør.
 
BIM-tekniker får alle tiders høyeste søkertall til neste skoleår: Over 140 søkere søker på 1. plass BIM-tekniker som har kun 40 studieplasser.
 
-Årets studenter har akkurat vært på utplassering hos entreprenører, rådgivere, arkitekter og programvareselskaper. BIM-kompetansen er etterspurt, så det virker ikke som det er noen problemer å få seg jobb.
 

Til BIM Show Off er det invitert ca 200 folk fra de samme faggruppene i byggebransjen. Sundfør regner med at minst et halvt hundre mennesker vil komme, til et arrangement som går av stabelen for sjette gang i år. Det er nødvendig å melde seg på for at skolen skal ha oversikt over hvor mange som kommer.
 
BIM-studentene har korte, visuelle framføringer av spesielt aktuelle og spennende arbeider de har gjort i løpet av året. Mange firmaene rekrutterer gjerne på BIM Show Off.
 
Kontakt teamleder for BIM-tekniker ved Fagskolen Oslo Akershus Ingolf Sundfør
BIM SHOW OFF: Tirsdag 21.juni kl 10-14 med lunsj.
Sted: Fagskolen Oslo Akershus, Kabelgata 10, 4.etasje, Økern.