Hurtigmontereing av solcellepanel på Stord. Foto: Statsbygg.

Monterte 1150 kvadratmeter solcellepanel i løpet av en arbeidsdag

Tempo:

0

Vegvesenet og politiet på Stord har nå fått et av de mest høyeffektive solcelleanleggene i Norge. Statsbyggs prosjektleder Thomas Sannum hadde holdt av to uker til montering av solcellepanel, men hadde nok beregnet feil!

– Dette gikk langt raskere enn forventet. Solcellepanelet var på plass i løpet av en arbeidsdag, sier en fornøyd prosjektleder.

– Noen tviler på hvor nyttig det er med solcellepanel i en landsdel som er kjent for mye regnvær, men åtte måneder i året er det faktisk svært gode forhold for solcelleteknologi på Stord, sier Sannum.

Vintrene på Stord har stort sett lite snø, noe som gir god uttelling for solcellepanel. – Er det kjølig i været vil det faktisk være en bonus, da det vil sørge for økt produksjon.

Politiet og vegvesenet flyttet inn i lokalene for et halvt år siden. Nå er siste viktige elementet på plass: solcellepanelet. Det gjør at bygget produserer mer strøm enn det bruker. Overskuddsproduksjonen blir overført strømnettet til den lokale produsenten Haugaland Kraft.