Kombinerer man multiMATIC 700 med internettmodulen VR 900, kan man betjene varmepumpen via en app.

Varmepumper som styres via internett og med energiovervåkning

Varmepumpeprodusenten Vaillant er nå ute på markedet med varmepumper som kan styres via internett og har innebygget energimåler.

0

– Innebygget energimåler gir full uttelling på Enova-støtten, uten ekstra kostnader, sier Benny Simonsen, daglig leder hos Vaillant.

Han sier at produktene har mulighet for online tilkobling og fjernbetjening via app samt energiovervåkning.

I følge Vaillant gjør den nye multiMATIC 700 regulatoren det enkelt å koble til og betjene varmepumpen. I regulatorens display kan man lese av tilført energi, besparelse og tilskuddsenergi.

Kombinerer man multiMATIC 700 med internettmodulen VR 900, kan man betjene varmepumpen via en app. Varmepumpene har også mulighet for KNX-tilkobling.

Han sier at dette er en varmepumpe for alle typer anlegg og energikilder.

flexoTHERM / flexo COMPACT varmepumpene er fleksible ved valg av energikilde. De kan utnytte berg, sjø og jord, men ved å kombinere varmepumpene med aroCOLLECT utedel eller fluoCOLLECT, kan de også utnytte luften eller grunnvannet. Man kan også enkelt bytte energikilde hvis det er ønskelig i ettertid, opplyser Simonsen.
 

-flexoTHERM /flexoCOMPACT exclusive varmepumpene er merket med Green iQ-logoen. Med Green iQ setter Vaillantstandarden med intelligent og miljøvennlig nytenkning. Det er visse krav et produkt må oppfylle for å bli forsynt med dette merket. Kravene er laveste energiforbruk, høyeste ErP-energimerke og en bærekraftig produktoppbygging, sier Benny Simonsen.