Ole Andreas Båtnes (innfelt): -Vi tror behovet for at datakraften flyttes nærmere brukeren, vil øke i fremtiden.

Komplett løsning med kraftforsyning, kjøling og programvare for styring

Alt-i-ett:

0

Energispesialisten Schneider Electric lanserer en ny serie mikrodatasentre. Et mikrodatasenter er en komplett infrastrukturløsning som leveres ferdig med kraftforsyning, kjøling og styringssoftware, alt i ett.

Det er på grunn av det fleksible designet at brukeren selv kan skalere eksempelvis server- eller lagringskapasitet.

Siden mikrodatasentrene kan plasseres nærmere brukeren, kan applikasjonenes responstid reduseres kraftig.

Schneider Electric har utviklet den nye serien spesielt for bedrifter og organisasjoner som vil redusere responstiden og øke sikkerheten, i tillegg til å styrke sin kapasitet uten at det går på bekostning av sikkerhet eller fleksibilitet.

-Vi ønsker å hjelpe våre kunder å møte utfordringer som følger veksten i nettilkoblede enheter, eller «Internet of Things». Derfor er det viktig å ha gode løsninger på utfordringene vi står overfor, sier Ole Andreas Båtnes, salgssjef for datasenterløsninger i Schneider Electric Norge AS.

-Dette er utfordringer som for eksempel er knyttet til responstid, sikkerhet, båndbredde og behandlingstid, legger han til.

Flytter datakraften nærmere brukeren

Med de nye mikrodatasenterløsningene vil selskapet komme et stigende behov i møte og minske avstanden mellom bruker og datakraft.

-Vi tror at behovet for edge computing, det vil si når datakraften flyttes nærmere brukeren, vil øke i fremtiden. Når flere og flere investerer i Internet of things, øker behovet for kort responstid og det stiller krav til kort vei rent fysisk. Derfor tilbyr vi en enkel måte å plassere datakraften der den trengs, sier Båtnes.

Industrieksperter mener langsiktige løsninger som bygger på kundens behov er de beste.

-Selskaper har laget mikrodatasentre i årevis, men det er ikke blitt gjort systematisk. Ved å samarbeide med leverandøren og skape langsiktige løsninger, kan selskaper redusere kostnader og risiko samtidig som driften kan optimaliseres, sier David Cappuccio i analyseselskapet Gartner.

Les mer om datasentre i Schneider Electric sin White Paper om prefabrikerte og modulære datasentre her (Engelsk tekst).