- Vi er på Eliaden for å synliggjøre rådgiverleddet, sier Espen Schreiner i Sweco Norge. ©Fotograf Knut Randem

– Markedet for rådgivende ingeniører med idriftsetting er voksende

Eliaden:

0

– Rådgiverne representerer en mer tilbaketrukket funksjon. Vi designer, prosjekterer og utvikler prosjekter i alle segmenter, sier Espen Schreiner i Sweco Norge. På standen har han selskap av ECT, Structor, Hjellnes consult, Cowi og Norconsult. Alle er representert med sine elektroavdelinger.

– Alle seriøse rådgivende ingeniører i Norge er med i RIF. Medlemskapet er et kvalitetsstempel. 

– Markedet er i stor endring. Tidligere kom vi inn i prosjektene sammen med arkitektene. I totalentrepriser kommer vi som regel inn med hovedentreprenøren. Dette er en krevende omstilling, sier Schreiner, som opplyser at markedet for bruk av rådgivende ingeniører i forbindelse med idriftsetting av større elektroanlegg er voksende.